Zdravím, je tu některá z vás epileptička? Jsem ve 4.měsíci, beru Lamictal 100-0-100. Také přemýšlím jak to je s kojením? Mate zkušenost?
Před prvním těhotenstvím jsem brala lamictal 200-0-200 a keppru 1500-0-1500, doktorka vysadila lamictal a snížila keppru.v 2014 jsem rodila a zkoušela kojit.v 2015 stále na té keppre už mi neporucili kojit kvůli lékům...hele ale myslím, že je to blbost.rves to do toho dítěte 9 měsíců, tak proč nekojit? Každopádně kyselina listová na předpis a vyšší dávky...
Co se týče záchvatu, žádný jsem neměla a během těhotenství, ani když byli úplně malí.jsem stále na dávce keppry 1000-0-1000, ale dostala jsem ho po přestěhování, jsou to už asi 4 roky...bylo to 6 let od posledního záchvatu...
@properjoey já beru teda kyselinu listovou 800... s tím kojením si myslím to samé..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@martinabe asi záleží, jak moc silnou epilepsii máš. Já brala keppru, ale během druhého těhotenství jsem vysadila a najednou jako když utne, neměla jsem žádný záchvat..do té doby vždy po vysazení špatné.. nechci zakřiknout, takže ťukám, jsou to 4 roky. Ale tuším že během prvního těhotenství jsem s ní i kojila. Jak je to u Tvého léku, to Ti asi nejlépe poví lékař. Držím palce a přeji hodně zdraví.