Je pravda, ze nejsem na bolesti hlavy zvykla, proto me to docela dostalo. Mozna moc nevydrzim, ale nejsem schopna fungovat. V noci jsem nespala, rano jsem utikala pro Paralen, ale protoze se bojim, vzala jsem jen jeden najednou a to vubec nepomaha. Uz jsem z prace (kde jsem se plizila jak lemra) doma, tak jen lezim, piju Magnezku a jsem rozhodnuta na noc vzit dva ty Paraleny. Hlavne me vadi, ze je to uz druhy den a bolest nepolevuje. Maminky, taky se vam to v tehotenstvi stava? Neznate nejaky figl? Muze to patrit k tehotenstvi, nebo se mam radsi zeptat dr., pokud to nepolevi, jestli je vse ok?
@marrei
Prave mam takovy ten neprijemny tlak za ocima a v dutinach, tak porad smrkam a napařuju se a uleva zadna. Tak je mozne, ze to tam mam nekde az tak zakerne ucpany? Ach jo. Bohuzel je patek, mela jsem jit hned rano k dr., jsem tele. Budu dal napařovat a uvidim, no. Je to teda hnus, vadi mi i tikani hodin. Mela jsem jet na vikend pryc a trcim v posteli. A pripadam si jak fnukna 😨 🙂
Trpim na migreny a v tehotenstvi tuplem; tyhle prudke zmeny tlaku a pocasi vetsinou zaruci, ze budu nepouzitelna. Figl nemam...normalne mi pomaha Relpax, ale ten ted nesmim. Kdyz me "jen" boli hlava, nekdy pomuze kafe, Cola, neco sladkeho, ale u migreny ani svecena voda. Zrovna pred 14 dny jsem mela vyzivnou migrenu: bolest pulky hlavy, pocit ochrnuti pulky obliceje, bolest za ocima, zablesky, aura, zvraceni...cely den. Nakonec se mi podarilo to zaspat, ale i tak jsem mela cely dalsi den hlavu "obouchanou".
Jo a rekord mam tridenni migrenu - ta me nakonec privedla na neurologii, kde mi pomohli.
@duvi21 ahoj, taky na to trpím a už z prvního těhotenství mám osvědčený heřmánkový čaj - jakmile začne bolest hlavy. A pomáhají mi i čínské ušní svíčky - vytáhnou mi z hlavy ten tlak. Jinak na migrénu mi bohužel nepomáhá nic - jen ticho a tma a zkusit zaspat, když to jde. Co někdy taky nejde...
@duvi21 - doktor to jisti, hlavnim spoustecem migreny je predevsim dehydratace!!! jako tehotne se ti zvysuje krevni tlak, a mozna ze to telo nezvlada tak rychle jak by potrebovalo - zkus navysit pitny rezim - potom jeste unava, stress, nepravidelne, stravovani, ale urcite se porad s doktorem.
jinak na dutiny je supr takova sprcha na vnitrni miti nosu. urcite se da sehnat v lekarne. nechas si protect z nosu do pusy takovy spec roztok. Jo a muzes jen zavolat na pohotovost, oni ti tam poradi lepe i po telefonu
Mne bolela hlava cely 3. mesic tehotenstvi. Na to snad nikdy nezapomenu. Dr. jsem o tom rekla a pry je to normalni. Nic jsem na to nebrala.
Dekuji vam, holky. nakonec jsem zjistila, ze mam zanet v dutinach, byt jsem mela prazdny nos. Uz mam i zimnici a bylo to cim dal horsi. V lekarne jsem si koupila nejake kapky Sinupret, tak je vyuzivam, homeopaticky spray do nosu, Alpu 🙂 Piju a piju. Spray jsem nastrikala na vatove tycinky, strcila do nosa co nejhloubeji a ted tu sedim s plinkou pod nosem a uz to tece, tak snad to pomuze. Dnes v noci jsem spala lip, i kdyz hlava bolet neprestala. Ale aspon vim, ze az to s pomoci tech tycinek dostaneu ven, melo by byt dobre. Horsi je, kdyz clovek nevi, cim to je a co s tim. Ty migreny, to musi byt bezmoc ☹ @evelynka25 - teda to si neumim predstavit cely mesic, mne staci tohle a jsem totalne nepouzitelna 😉
Jeeee, tak jsem to napsala, ze to vypada, jako bych pila tu Alpu 😀😀 Piju a piju Magnezku ted 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Měla jsem to samé, 2 dny bolesti hlavy, Paralen bez účinku, žádná teplota... Na bolest hlavy netrpím... A byl z toho pořádný zánět dutin. takže určitě k doktorce, zvlášť v těhotenství.