Dopegyt. Brát či nebrat? Jakou máte zkušenost?

markytkynka
26. dub 2022

Ahoj... Teď přes víkend od pátku mi z ničeho nic vyletěl tlak z mých běžných hodnot 110/75, 120/80 na hodnoty 125/90, 130/95 a celý víkend se to tak nějak drželo takto vysoko, takže jsem (včera) v pondělí jela na gynekologii.... Tam mi doktorka zkontrolovala mimi a vše bylo v naprostém pořádku, bílkovina v moči nebyla... ale nasadila mi teda Dopegyt 0,5 - 0 - 0,5 .... Domů jsem tedy z gyndy po celém víkendu strachu, že už mám preeklampsii, jela úplně klidná...vyzvedla jsem si včera večer prášky a dnes ráno jsem se šla změřit, než si Dopegyt vezmu...no a tlak mám 110/78 😶😶😶... Brali byste si s takovým tlakem prášek? Vysoký tlak je pro mimi průšvih, ale stejně tak nízký kvůli průtokům pupečníkem..a když ho mám normální? ... samozřejmě uvidím jaký bude tlak večer a zítra ráno..ale zatím jsem si prášek teda nevzala...
Jsem 30.tt a z prvního screeningu mám vysoké riziko preeklampsie.

betysch
26. dub 2022

Vzala bych si ho.A pokud si nejsi jistá tak bych hlavně volala doktorce poradila bych se s ní.

markytkynka
autor
26. dub 2022

@betysch ... bohužel doktorka je v ordinaci jen jednou týdně...konzultovat mohu, ale až za týden.

sorella88
26. dub 2022

@markytkynka tak malá dávka dopegytu ti neublíží a rozhodně bych ho brala a pak se domluvila s lékařkou co dale

pampeliska1313
26. dub 2022

Vzala bych si, to je mala dávka. Brala jsem taky i takhle malou dávku, napsal mi to gynekolog a tehdy se v nemocnici vyjádřili, ze to snad nemůže ani nic udělat. Ale tlak mi to drželo.;)

betysch
26. dub 2022

@markytkynka obvodní lékař?

markytkynka
autor
26. dub 2022

@betysch ...k němu jen za trest 😅

blazena009
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
markytkynka
autor
26. dub 2022

@blazena009 .. cože? 😶

lenkalubina
26. dub 2022

Co zkusit zavolat na kardio?🤔 já v těhotenství dopegyt brala a řešil to kardiolog. Však info by vám tam mohli dát

janinasm
27. dub 2022

tak co zakladatelko, jak jsi na tom? co ten dopegyt? bereš ho?

lenuli89
27. dub 2022

Beru jeden ráno, tlak mám po vstanuti cca 110-120/75-87. Vysoky mám pravidelně když jdu na kontrolu... asi syndrom bílého pláště. Gyndařka říkala, že mimi prášek rozhodně neuškodí, a i když mám doma tlak v normě, je to jako prevence.

markytkynka
autor
28. dub 2022

@janinasm ... nakonec jo 🙂
Půl prášku myslím, že vlastně ani nic moc neudělá a kdyby začal tlak z nějakého důvodu hodně lítat hore, tak už bude mít tělo účinek dopegytu v sobě a bude ze dne na den stačit přidat dávku a hned to zabere - nebo aspoň tak si to myslím 🙂
Měřím se vždy před tím, než ho vezmu a když mám tlak nad X/75, tak si ho beru... zatím mi pod X/75 neklesl.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru