Ahoj, už jsem to prohnala internetem, ale pro jistotu🙂
Pokud jsem prodělala neštovice, přijdu-li do kontaktu s dítětem jež je právě má - nemůžu nějak ohrozit mimčo? Máte zkušenost?
@nellilie i když jsi už neštovice měla, můžeš při dalším kontaktu s virem dostat pásový opar. Stejný původce,jen jiný projev. V těhotenství bych se rozhodně dětem s neštovicema vyhýbala
@jitavrtule Tož todle prima není:D Teď safra babo raď:D
mne gynekolog rekl,at se rozhodne tomu vyhybam,jelikoz nikdy nevime,kolik protilatek z detstvi jeste mame. riziko je je vzdy,i kdyz male,kdyz si je prodelala.
:D Teď si tak říkám co chudák maminky s jedním dítětem s neštovicemi a druhým na cestě, ty to asi musí risknout že?🙂
Tož cítím se zdravě a poruchu imunity nemám. Tak nějak to snad provedem🙂
já byla v 7. měsíci když oba kluci dostali neštovice, takže jsem to měla přímo pod nosem a v pohodě 🙂
pokud jsi je prodělala nemělo by se nic stát, ani pokud bys je prodělala v těhotenství, jen je nebezpečné pokud bys je měla při porodu, aspoň tak mi to řekl gynekolog
Tak jsem se ujišťovala jestli jsem je měla a měla🙂 Tak to zkusím nehrotit, konec konců když člověk jede tramvají nebo se pohybuje kolem nádraží či v obchodě, taky neví co na bacila na něj kde číhá 🙂
moje zkušenost je, že to že neštovice proděláte v dětství neznamená, že vám zůstaly protilátky :/ Já neštovice prodělala, ale při důkladných testech /kvůli potrácení/ mi zjistili, že již žádné proti nemám a mám se nechat naočkovat..
Tak jsme to riskli, ale snad z toho nic nebude🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nellilie já pracovala ve školce, v průběhu těhotentsví jsme měli ve třídě neštovicovou epidemii. Gynekolog říkal, že se není čeho bát, pokud jsem já nemoc prodělala🙂