ženy, dnes mě pustili z nemocnice,kde jsem byla od soboty s tvrdnutím břicha a bolestmi v podbřišku a v zádech. Měla jsem infuze s hořčíkem. Pustili mě s klidovým režimem a magnosolvem 1-0-0. Při příjmu jsem měla čípek 3,2. Teď mi říkal jen , že je dost dlouhý, že jsem zavřená a vše v pořádku. V papírech jsem potom našla diagnozu ab. imminens tzn. Hrozící potrat. Hrozně mě to vyděsilo. Myslela jsem že jde jen o běžné tvrdnutí... Máte někdo zkušenost? Teď doma mi břicho tuhne skoro pořád a jsem nějaká nafouklá.Měli jste některá i s touto diagnozou zdravé děti? Jsem 21+4tt
Presne, neco ti napsat museli, kvuli kodovani diagnoz pro pojistovnu. Ale v klidu teda bud,a magnezko ber.
Magnezko beru dokonce pres limit ,beru 1-0-1. Ja myslela ze tam napisou treba drazdivou delohu a oni potrat. Pritom nekrvacim... no vydesilo me to
Mě to taky napsal a břicho mi přestalo tvrdnout až když jsem se na konci 7 měsíce vykašlala na práci a přestala být ve stresu. Porodila jsem v termínu, dokonce přesně na den. 😀
Kdyz ja nepracuju snazila jsem se byt v klidu,ale kdyz se ted po dni lezeni kouknu na ten bordel,tak mi teprv doslo kolik jsem toho udelala 😀 takze si myslite ,ze to nemusi byt nutne fatalni diagnoza?
@sunshine125 ver lekárom a nie "odborníčkam" na nete 😉 ... ak by ti niečo bolo, tak ťa z nemocnice nepustia ...
Nic si z toho nedělej, taky jsem měla tuhle prima diagnózu v papírech, poté co jsem ve 14.týdnu hodně intenzivně špinila kvůli hematomu. Jak píšou holky nějakou dg. do závěru napsat musí a tahle se používá celkem často.
Dekuji vsem za ukidneni. Snad donosim. Ted stridave lezim a stridave neco poklizim , tak snad bude vse ok.
Odpocivej a urcite to bude v poradku.a jak se ti dari?ja mam ted 3cm cipek a tvrdnuti bricha asi snad porad,lezim jenom.zajimavy,ze muj doktor mi pokazde nameril 4cm a kvuli tvrdnuti se asi boji a poslal me do nemocnice.a na pohotovosti uz podruhe 3cm.ale i tak me pustili domu.a jsem rada.doma je vetsi pohoda psychicka a to urcite taky pusobi
Já jsem byla na pohotovosti v 17.tt s lehkým krvácením. Nic to nebylo (jen malinkatý mizející hematom už z dřívějška, který se menšil a byl mimo rizikovou oblast), ale když mi dr předávala zprávu, sama mě upozorňovala, že do papíru napsala "hrozící potrat" - je to diagnóza skrz kterou mě vyšetřovala, ale rozhodně mi nehrozí. Je to obecná diagnóza pro většinu problémů do 24.tt (pak je to "hrozící předčasný porod"). Několikrát mi to zopakovala, že je to jen označení diagnózy pro pojišťovnu a že jsem zcela v pořádku. Držím palce, ať už žádné problémy nemáš🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nějakou diagnózu do papírů napsat musel... Měla jsem v 21tt čípek 2,2cm a narodilo se mi naprosto zdravé dítě, dokonce po termínu...