Děložní čípek v těhotenství. Co myslíte vy?

leni92
6. čer 2023

Ahoj jsem v 18 tt, neustále mě pobolívá v podbřišku , záda. Minulý týden mě to donutilo zajít si na pohotovost, dle mi naměřili délku čípku 42mm, uzavřený, jsem byla u svého doktora a tam už 37mm, uzavřený. Jsem z toho vyhlášena to se mi ta pár dní mohl zkrátit o 5mm a jak to půjde dál. Mám docela obavy. Doktor mi dnes na jeho naměřenou hodnotu říkal že je to normální nález. Já se jen bojím aby se mi takto každý týden nezkracoval.
Co si myslíte vy? Hořčík užívám.

laxesis
6. čer 2023

@leni92 Ahoj, je to v pohodě. Čípek se může různě měnit - teď se ti to třeba zhoršilo, ale příště to zas může být lepší. Buď trošku víc opatrná, víc odpočívej. Dokud to není pod 25mm, je to v pořádku🙂 Taky jsem hlídaná, já mám tedy těch 25, takže na hraně (28tt)

leni92
autor
6. čer 2023

@laxesis dá se říci že více ležím od začátku těhotenství napřed hematom.
Jsem hodně úzkostlivá

laxesis
6. čer 2023

@leni92 Neboj se nic, ono je normální, že s postupujícím těhotenstvím se čípek pomalinku zkracuje =) jde o to, aby se nezkrátil moc, což se ale u tebe neděje, 37mm je na daný týden supr nález🙂 ten bolavý podbřišek i záda, to všechno je běžné. Mě teď tvrdne břicho při každém pohybu, někdy je to opravdu hodně silné a občas to jde i do zad, což jsou takové první předzvěsti poslíčků.. někdo má holt celé těhu klidné a nikde ho nic nepíchá... a najednou rodí, hezky okolo termínu.. někdo jiný se buď víc sleduje, nebo to zkrátka není taková procházka růžovou zahradou, viz ty cysty a hematomy a kde co. Ale věřím, že kdyby se dělo něco nestandardního, tak bys to poznala🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru