Cysta na ledvině plodu, máte zkušenost?

jessuela
7. bře 2017

Devcatka,
Jsem tehotna 22t a dnes mi dr sdelil, ze miminko ma nejspis cystu na ledvine. Ve ctvrtek me ceka ultrazvuk v nemocnici, aby potvrdili, zda se jedna stoprocentne o cystu.
Mate nekdo podobnou zkusenost? Jak se postupovalo dale..
Jsem nestastna ☹

adypro
7. bře 2017

Ahoj, můj příběh je trochu jiný, ale přes to ho napíšu. Pár dní před porodem druhé dcery mne dr. velmi vyděsila tím, že jí asi nefunguje moč. měchýř (do té doby vše v nejlepším pořádku), druhý den jsem tam šla znovu a stav stejný. Už se mnou nechtěla nic mít a odeslala mne do porodnice a vyhrožovala mi vyvoláním porodu. Tam na mě koukali jako na blázna, ať jdu domů a dojdu po víkendu. Tam pak na ult ani ten močák neřešili (i když to bylo v žádance, nechápu), kdybych se nezeptala, nic nevím, prý že se to bude řešit po porodu. Nemusím popisovat, jak jsem z toho byla nešťasná, nespala jsem, brečela. Nakonec jsem si uhájila přirozený porod, malá se narodila absolutně v pořádku, ihned se počurala a já byla děsně šťastná. Ale kolik zbytečného stresu, smiřovala jsem se s tím, že bude muset ihned po porodu na operaci, díky Bohu, vše dopadlo dobře.
Moc ti přeju, aby to dopadlo podobně, někdy je lepší některé věci nevědět.

summer2012
8. bře 2017

@jessuela Ahoj, nemám zkušenost konkrétně s cystou...nám zas u malého zjistili "nález" na játrech...naštěstí až u příjmu v porodnici když jsem začala rodit a dělali kontrolní utz...ještě, že tak, protože ten týden v porodnici kdy jsme čekali na vyšetření a verdikt byl strašný a bohatě mi stačil...naštěstí má malý "jen" hemangiom na játrech (ve hře byl i nádor)...už má dva roky a jen ho pravidelně sledují s tím, že se to většinou vstřebá nebo nezvětšuje a nevadí...proč to ale píšu...stejně jako v případě cyst naledvinách je prognóza a průběh u každého jiný, najdeš případy které tě uklidní ale i ty které tě vyděsí, takže lepší nestudovat, nečíst, zbytečně se nestresuj a počkej na výsledky, určitě to bude v pořádku nebo jen nějaká "banalita", která se snadno vyřeší. Držím palce, vím jak ti je...o děti už se člověk bude bát pořád 😉 jo a mimochodem mám ve svém okolí hodně případů kdy utz něco ukázal a na další kontrole případně po porodu už tam nic nebylo. Zvlášť v běžných ordinacích nemají tak přesné utz, tak uvidíš co ti poví zítra dej vědět 🙂

jessuela
autor
9. bře 2017

Tak dnes potvrzena dilatace ledvin..

leni_ll
21. čer 2017

@jessuela jak velká ta cysta byla? nám včera na velkém ultrazvuku našli cystu asi od ledviny 3cm velkou ☹ byla jsi na odběru plodové vody? nebo jen na genetickém ultrazvuku? jsem 20+5 tt

jessuela
autor
22. čer 2017

@leni_ll nemame cystu ale dilataci(-rozsireni) ledvin.. kdyby te to zajimalo napis zpravu

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru