Covid ve 3. trimestru. Máte zkušenost?

nalinka109
5. pro 2023

Ahoj ženy. Jdu se zeptat měla jste některá covid ve 3 trimestru? Teď jsem 34+5 a dneska mi doktorka potvrdila covid. Dnešní noc byla šílená pořád jsem se dusila, kašlala a zvracela. Myslela jsem si že to je chřipka a prd. Doktorka říkala že to chce klidový režim, čaj, sirup na kašel a Paralen když je potřeba. Horečky naštěstí nemám. Jen když pojim tak do hodiny je jídlo venku. Prý pokud budu porad zvracet mám jít do nemocnice na kapačky a hlavně hlídat pohyby miminka. A ještě ke všemu mě chytil geniální opar a léky nasadit nemůžu neboť to hned vybliju. O mě se nebojím ale spíš se bojím o miminko aby bylo v pořádku.. Malá už tak je menší než by měla být ale doktorka říkala že je v pořádku že je to ještě v normě.. Na netu je tolik šílených věcí co se může stát tak to nechci číst a nechci se strachovat z internetu tak se ptám právě na zkušenosti.. Máte někdo zkušenost? Zvládli jste to i Vaše miminka? Děkuji za každou radu...

baja8
5. pro 2023

@nalinka109 Ahoj, já jsem měla covid na konci těhotenství, šla jsem s nim k porodu. Bez teplot, jen kašel a nachlazení. Vše se zvladlo v pohodě. Porod jsem udychala a maly se narodil zdravý 🙂. Covid teda nakonec chytil taky,ale žádné příznaky neměl. Přeji ať jsi brzy fit!

nalinka109
autor
5. pro 2023

@baja8 Ahoj... Moc děkuji...🍀🍀jsem moc ráda že u tebe to bylo všechno v pořádku...🙏🙏🍀🍀

malytlustyhroch
5. pro 2023

@nalinka109 u naproste vetsiny tehotnych s covidem je to nakonec v poradku, statistiky covid pradvdepodobnost komplikaci zvysuje, ale ve vysledku je to porad spis vzacna vyjimka, ze se neco fakt pokazi. Taky jsem z toho byla na nervy, covid teda ve druhem, prestali jsme ho dobre. Jak radi tvoje lekarka, nepretezovat se, nic nepodcenit ale nepanikarit.

sorboni30
5. pro 2023

@nalinka109 ahoj..covid jsem měla v 5 měsíci těhotenství. Špatne se mi dýchalo, nemohla jsem spát. Když jsem se z něj dostala, chytnula jsem rotaviry.. a po 14 dnech se předčasně narodila malá. 28 týden.. Naštěstí je zdravá a vše dopadlo dobře.

gruyerre
5. pro 2023

@nalinka109 měla jsem covid v 9. měsíci, průběh nebyl nijak hrozný. Moje doktorka všem těhotným s covidem předepisuje injekce na ředění krve.

nalinka109
autor
5. pro 2023

@sorboni30 Ježíš chudáku... já se taky bojím co si s toho odnesu já.. to se malička narodila hodně brzo. Ale je moc dobře že je zdravá a že to zvládla je to bojovnice. Taky se o tu moji malou hrozně bojím..🍀 jinak to mám úplně stejně nemůžu spát, nemůžu dýchat, když začnu kašlat dusím se a zkoncito tím že vše vyhodim.. takže jídlo a pití co námahou do sebe dám je pryč.. už se modlím každou hodinu aby bylo ráno a aby ta mrcha šla už pryč.. 🍀🙏🙏

nalinka109
autor
5. pro 2023

@gruyerre já se na tu injekci ptala a říkala že ji zatím nepotřebuji pokud to nějak zvládám.. takže čekám jestli ta svine odejde a nebo pojedu do nemocnice aby mě nějak dali dokupy...

orangutan123
5. pro 2023

@nalinka109 chytla sem ho cca v 8 měsíci, malej šel nakonec vyvolávačkou a všechno ok. Ale já teda skončila na antibiotikách a za mě radši pořádně vyléčit, než sebe i prcka trápit

nalinka109
autor
5. pro 2023

@orangutan123 mela jsi nějaké větší problémy že ti vyvolali porod? Já právě nevím zda je lepší to doma vylezet dát se nějak dokupy a nebo nemocnice.. covid jsem nikdy neměla a hlavně mě to děsí teď když jsem těhotná...

orangutan123
5. pro 2023

@nalinka109 Nee to nesouviselo s covidem 🙂 malej se narodil až po termínu proto vyvolávačka

orangutan123
5. pro 2023

@orangutan123 Já se to snažila vyležet, dělala jsem si cibulové čaje, paralen, jitrocelový sirup na kašel, ale kašel byl čím dál horší i měsíc potom. Nakonec mi to sedlo na průdušky, tak proto antibiotika.

sorboni30
5. pro 2023

@nalinka109 já měla po celou dobu tehu tehotenskou rýmu takže jsem měla celou dobu ucpaný nos..po covidu mi začaly otoky nohou, motala se mi hlava a byla jsem slabá. Jo horečky jsem neměla při kovidu, což jsem byla ráda, ale léky jsem si vzít musela. Vzhledem k tomu, že jsem po transplantaci jater jsem to měla komplikovanejsi. Ale ve výsledku to byl daleko lehčí průběh než když jsem ho měla teď před 3 týdny. Drž se..to bude dobre. Já jsem spala na boku, hlavou v polštáři. Jako těhotenství krásné bez problémů až do té doby než jsem chytla toho smrada 🙄🙏

nalinka109
autor
5. pro 2023

@orangutan123 aha já myslela že kvůli covidu ti to vyvolávali..

nalinka109
autor
5. pro 2023

@orangutan123 jak to sedne na průdušky je to úplně v prdeli. Ja to naštěstí zatím nemám na pruduskach a čekám co bude jestli mi to taky sedne nebo ne... nechápu co je to za svinstvo.. a hlavně teď zase toho je kolem tolik že je to šílené...

erchia
5. pro 2023

Ahoj, s covidem v těhotenství zkušenost nemám, ale jestli se můžu zeptat trochu mimo téma? Píšeš i o oparu a lécích - dosud jsem měla informaci, že opar není léčitelný. Mívám tedy na rtu, ovšem i tak z něj mám strach v souvislosti s prckem. A obzvlášť tedy u genitálního jsem měla za to, že musí dítko jít císařem? A že tedy taky není léčitelný.

A hlavně a samozřejmě ti přeji, ať všechno dobře dopadne 🙂
Taky jsem se covidu v těhotenství bála, takže jsem byla ráda, když jsem zůstala i na nemocenské, sice mi bylo špatně, ale aspoň jsem nemusela do práce, kde se každý den střídá několik lidí. Ale člověk to samozřejmě může chytit kdekoli 🙂

nalinka109
autor
5. pro 2023

@sorboni30 Ježíš ty jsis prošla teda pěknou potvorou. Já už nevím jak ležet jak sedím v lehu malá mě kope do žeber takže tak dlouho nevydržím na boku nemůžu dlouho nebo nemůžu dýchat mám ucpaný nos.. už včera jsem nespala v noci šílené když jsem začala kaslat okamžitě jsem zvracela. Slabá jsem jak caj akorát po paralenu jak mě trochu zabere je mi lépe ale pak zase stejný kolobeh... děkuji moc doufám že ta mrcha velmi rychle zmizne!!!

nalinka109
autor
5. pro 2023

@erchia ahoj genetalni opar se vyléčit nedá.. člověk ho chytí kolikrát ani neví jak a nikdy se ho už nezbaví.. trpím na něj pár let a vždy se objeví jak mám oslabenou imunitu a jsem nemocná.. mám od doktorky předepsaný herepes tabletky a vždy když se objeví hned nasazuji ale bohužel je to problém na celý život už... a co se týče oparu na rtů při porodu nevadí nesmí být na spodku jinak je císař. Já byla právě domluvená s doktorkou že nasadíme v 36tt předběžně aby se neukázal jak budu rodit ale sejmul mě covid tak budu nasazovat dříve trochu ale musím se prvne dat do kupy neboť všechno že sebe hned vyhodim a pak je zbytečné dávat do sebe léky co neudržím v sobě.. moc děkuji..❤️ taky doufám že to zvládnu hlavně se bojím o tu naši malou vymodlenou lásku.. 🍀🍀 já byla na nemocenské už právě před otěhotněním nešlo nám dlouho otěhotnět měla jsem anovulaci a když jsem díky bohu otěhotnětnela hned jsem zůstala doma taky jsem nechtěla riskovat. Celé těhotenství na sebe dávám pozor skoro nikam nechodím a stejně se mě fa mrcha chytla.. 🥺🥺🥺

erchia
5. pro 2023

Díky za odpověď 🙂 A informaci kolem oparů. Právě vím, že nejde léčit, proto mě zaujalo, že mluvíš o lécích, tak je fajn zjistit, že jsou možnosti k potlačení a tím pádem šance na přirozený porod.
Ale celkově je teda pěkně na nic, že taková v podstatě normální věc jako je opar může být tak ohrožující... Mně taky vyskočí při oslabené imunitě.
A s tím, že chytíš covid ani nevíš jak, plně souhlasím, když bylo synovi půl roku, tak jsme ho taky chytli, ačkoli jsme se hodně chránili, protože ještě nebyl očkovaný ani základníma vakcínama.
No naštěstí dobrý, ono mimča prý covid většinou nesou docela dobře.

Tak opravdu přeji, ať to dopadne dobře, ono je tolik věcí, co můžou přinést komplikace, tak snad to všechno bude fakt v pohodě ;)
Včetně případného pobytu v nemocnici, což nemusí být na škodu, ale samozřejmě uvidíš, co doktorka a jak celkově ti bude.
A s tím vyhledávám na netu taky chápu, příbuzná takhle nedávno nechtěla říkat název toho, s čím byla v nemocnici, dokud to nevěděla přesně, protože jí bylo jasné, že bychom najeli na net a ten je v tomhle případě opravdu zlý sluha.

petramana
5. pro 2023
martulka88
5. pro 2023

Měla jsem v prvním těhotenství - byla jsem 36-37tt. Bohužel to nedopadlo dobře - prý za to ale covid nemohl. Každopádně hlídej pohyby - jakmile budou jiné než obvykle, řeš to. A kdyby jsi měla jakýkoliv nejasnosti, hned řeš porodnici. Přeju ti, aby vše dobře dopadlo 🍀

jarmarca
5. pro 2023

Mela jsem covid na konci tehu, nakonec s nim i rodila…bylo to tu prvni nejhorsi zimu…zadne injekce na redeni, nikdo me nechtel videt, nikam vzit na prohlidku, poradna i monitor zruseny…spis jsem mela jen strach, jinak prubeh jako takovy byl docela mirny, teplota, unava, ale nic strasneho. Porod s respiratorem chutovka, ale vsechno dobre dopadlo a to je nejdulezitejsi😊 drzim palce a kdyby se ti neco jen trochu nezdalo, lepsi dojet pro klid do nemocnice😊

denski24
6. pro 2023

@nalinka109 já měla covid v těhotenství bez teplot,ale brutální kašel. Gynekolog mi preventivně nasadil Ascorutin. Ztratila jsem chuť a čich. Ten čich nemám doteď a to bude mít syn v březnu 2 roky..
Jinak porod byl nakonec vyvoláváný pro komplikace, necítila jsem pohyby, malý neměl žádnou vodu a po porodu nedýchal. Doktor říkal, že placenta byla už špatná, že jsem přijela minutu po 12. Malýho oživili a nemá žádné zdravotní problémy. Souvislost s covidem nikdo oficiálně nepotvrdil,ale doktor se mezi řečí zmínil, že mohl být příčinou.
Držím palce, zkus odpočívat a zbytečné se nestresovat. Mě čtení na netu moc k pozitivnímu myšlení nepřivedlo, spíš naopak. Ještě teda dodám, že pár dní po covidu jsem chytla těžkou střevní chřipku, která taky ke stavu nejspíš nepřispěla..

sorboni30
6. pro 2023

@nalinka109 děkuju! No prošla.. každý něco máme, víš jak 😉 Jestli zvracis potřebuješ do sebe dostat zase zpátky potřebné takže si kup v lékárně kulíška. Dává se to dětem když zvrací nebo mají problémy. Pomůže ti do sebe dostat zpátky látky. Jinak budeš slabá. Já to užívala abych nemusela na kapacky. A s tou malou, Joo opičky jsou akční. Naše malá se budila v bříšku kolem 22hod a řádila kopala přes půl hod. Naštěstí jak se narodila spinká v noci a její noční skákačky v bříšku zapomněla 😁✌️Držím palce ať jste obě v pořádku

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru