Ahoj za jak dlouho odezneli priznaky. Jsem 31 tt a uz me to zacina zmahat.
@mamikry a teď mi řekni jestli je to očkování k něčemu... Ano, pravděpodobně na covid neumrem. Ale při představě že když mám naockovane dítě proti napr černému kašli a stejně ho chytne, jen na to neumre, jsem trochu na rozpacích. Taky mám dvě dávky očkování kdyby mě chtěl někdo kamenovat za názor.
Zakladatelce se omlouvám za OT
@novamamina Zalezi na tom, jak to vnimas. Ja beru ockovani jako prevenci nejen pro sebe, ale i pro okoli, sve rodice, tchanovce, prarodice. Pokud je sance, ze to chytim a budu mit mensi naloz, nez bych mela neockovana, pak to pro me smysl ma. Pokud mi to ulehci prubeh, misto dvou tydnu budu lezet jen tri, zase je to pro me plus. Dost mozna nedam viru takovou sanvi mutovat. Stejne tak u toho cerneho kasle. Radsi necham ockovat, a tak mu to ulehcim, nez ho nechat trapit. A to nejsem extra stastna, ze musim deti ockovat, nemam to rada, bojim se reakci u nich.
Měla jsem půl roku po ukončené očkování. Hůře mi bylo asi 3 dny, kdy se covid projevoval jako nachlazení (rýma, únava), naštěstí teplota nikdy nepřelezla 37°C. Jen únava trvala asi týden a čich nemám už skoro 3 týdny :(
@mamikry já to mám úplně stejně jako ty. Ockuji, ale šťastná nejsem.
Tak snad máš pravdu 🙂
@novamamina Historicky se ukazalo, ze ockovani zivoty zachranuje. Kdysi se vyvinute vakcine, tusim na obrnu, tleskalo verejne v ulicich New Yorku, protoze deti umiraly a umiralo jich dost. Ted se, bohudik, tohle nedeje, ale zase zacal fungovat lidsky obranny mechanismus. Zjednodusene receno, nemam nemoc, vyhodnotim ockovani jako zbytecne riziko a zacnu se proti nemu branit. Kdyz tu nemoc mam, dam si do tela cokoli, abych se uzdravila. Tak je clovek proste pudove nastaveny. 🤷♀️ Budem si drzet palce, at jsme vsichni zdravi. 😉
@novamamina
@mamikry
Dik za reakce. 14 dni po ukonceni ockovani jsem dostala covid. S tim ze horecky nemam a ani jsem nemela. Ted bojuju hrozne s ucpanym nosem a nevim jak si uz pomoc. K tomu mam tehotenskou cukrovku a hrozne me chybi energie
@marketaholasova ty dutiny jsou problém no. Promyvat konvickou vincentkou a sinupret no... A kapky nějaké pokud se můžou v tehu, to nevim. Brzo se uzdrav
@marketaholasova Mne na dutiny pomaha inhalator, ale zase nevim, jak pri covidu, aby to clovek nejak nezanesl niz. Unavena jsem byla dlouho, a to jsem ani nebyla tehotna. Drzim palce, at je to brzy za tebou.
Mamka 70 prodelala covid v listopadu 2020. Lehky prubeh.. Tukam. Poté očkování 1,2,3 a nyní opět chytla covid. Je uz treti den v nemocnici.
Ja jsem těhotná, covid nemám. Nejsem ockovana. (Meli jsme covid 2021.) a doufam ze to na me ani nevleze.
Neverim uz nicemu. Pomaha nepomaha, lehci, horsi prubeh. Fakt je lepsi si to srovnat v hlave nejak.
Jinak k tve otazce, sestra rodila s covidem. A maly je v poradku a ji to vlezlo dost na prudusky, ale az tak za dva tri týdny byla ok.
Jinak me pomaha na dutiny inhalace a takovy to dejchatko do nosu, cuchas cuchas mentol. A mne to vždy pomůže. Drzim palce
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@marketaholasova Prodělala jsem při kojení po dvou dávkach očkování, tři dny jsem měla teplotu, pak dva dny rýmu a na týden a kousek ztráta čichu a chuti. Únava asi 14 dní, potom už dobré.