Ahoj holky, jsem dnes 5+5tt a mám covid. Mate některá zkušenost s nakažením v takhle brzkém stadiu těhotenství? Proběhlo vše v pořádku? Děkuji moc za odpovědi.
Já zjistila na konci karentény, že jsem těhotná, byla jsem 6.tt a všechno je v pořádku, mimčo je (zatím) zdravé 🙂 Pokud nemáš horečky, je to v pohodě.
Ja mela taky na zacatku covid, ted jsem na konci 1. trim. Ptala jsem se doktorky, rikala ze studie zatim neukazuji, ze by to pusobilo nejake potize plodu
@hanuska26 mas vysoké teploty nebo těžký průběh? Pokud ne, byla bych v klidu
Kamarádka měla covid(bez teplot) v 9tt a vše ok... teď je 30tt 🙂
@lachtanice86 zatím to jsou dva dny s covidem, bolí mě hlava trochu rýma a větší únava.
Hlavně bacha na jakékoli léky. Bohužel v tomto stádiu je plod dost náchylný na ledacos a je to takové buď-anebo.
Prodělala jsem ho ve stejném týdnu jako ty. Momentálně jsem ve 33.týdnu a celé těhotenství probíhalo bez jakýkoliv problémů. Ale neměla jsem teploty. Jen pocit ucpaného nosu, bolest v krku, dutin a ztráta chuti a čichu. Poté jsem ještě další 2měsíce trpěla šílenou únavou. Chuť a čich se mi úplně nespravili bohužel doteď, což je pro mě v těhotenství docela peklo :(
@petruskaaa9 ja som v minulom tehotenstve trpela sialenou uvahou aj bez covidu. Ak by sa mi to malo s covidom zhorsit (dufam ze nie), tak uz asi budem zaspavat aj v stoji 😁
@kevi1 Ano je možné, že to bylo k těhotenství a ne ke covidu. Bylo to fakt šílený, nebyla sem doma schopná ničeho. A od začátku jsem byla rovnou na neschopence, pořád sem si říkala jak to ty těhotný zvládají v té práci, když já to nezvládám ani doma. Ráno sem vstala, došla na záchod a už měla chuť to zase otočit a jít si lehnout,což bohužel nešlo. Uvařila sem rychlý oběd a už sem šla zase spát. Večer sem chodila spát dřív než moje 6 letá dcera :D Naštěstí se to asi zhruba po těch 2 měsících začalo lepšit.
Ahoj, já jsem měla covid 8.- 9. Týden. Bez teploty, jenom rýma, ucpaný nos a ztráta chuti a čichu. Trvalo docela dlouho, než jsem se z toho vyhrabala úplně. Doteď trpím na bolest hlavy. Ale jinak je všechno v pořádku, čeká mě druhý screening, tak snad bude všechno ok.
@petruskaaa9 Ehm... tak to asi je jak píše @kevi1 to "zaspávat aj v stoji" 🙂. Já zvládla nějak i tu práci (učím na VŠ, takže zase něco, co se dá dělat i v sedě, pokud se smířím s tím, že pak mi studenti na cvikách moc nedělají).
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, ja som v 5tt a mam tiez covid. Pokial nemas tyzden vysoke teploty, tak sa nie je coho obavat.