Covid v 17. týdnu. Může se stát něco s miminkem?

nikolkr
11. zář 2024

Ahoj , chtěla jsem se zeptat, byla jsem před pár dny na kapackach v nemocnici ,kvůli strašne bolesti hlavy a zvracení a tam mi zjistili ,že mám Covid, poslali mě domů, že mám brát Paralen a odpočívat, je mi už lépe , ale stále to není ono,ale spíše mě zajímá,jestli se nemůže něco stát s miminkem, je to moje první těhotenství a já se hodně bojim,abych o miminko nepřišla.Kontrolu mám až 1.10.
Dekuji moc za případné rady nebo vaše zkušenosti. 🤗😊

nousa27
11. zář 2024

Ahojky, za mě se nemusíš bát 🙂..já měla Covid měsíc před porodem, dostala jsem ATB a vše bylo v pořádku. Hodně jsem odpočívala a jelikož to bylo na Vánoce tak jsem konečně mohla koukat i na pohádky 😂 .
Držím palce ať jsi brzo fit 🍀

martulka88
11. zář 2024

@nikolkr Tohle ti nikdo neřekne. Někdo si prošel "necovidem" a někdo měl těžký průběh. Za mě je důležité nemít teploty, hlídat pohyby, což v 17tt ještě nejsou pravidelné a snažit se odpočívat. Já měla lehký průběh (zánět nosohltanu, trpím tím každou zimu), první těhotenství, 38tt a bohužel to špatně dopadlo. Ale covid nebyl prý příčina (bylo hodně faktorů, co se seběhlo a vinu dáváme jednomu z lékařů). Nejlépe neřeš v tomto ohledu diskuze (opravdu každý máme jiné příběhy), věnuj se sobě a miminku, odpočívej a nabírej síly. A kdyby se ti cokoliv nezdálo, jeď na kontrolu dříve. Ale pokud je ti lépe, tak si řekni, žes prodělala covid a hlavně se nestresuj. To ublíží kolikrát mnohonásobně víc, než bolest hlavy. A nezlehčuji covid, taťka mi na něj málem zemřel.
Určitě to dobře dopadne 🍀

nikolkr
autor
11. zář 2024

Moc,moc vám děkuji.

angelchild
11. zář 2024

Ja mela covida cca asi v 6 mesici horecky 39 asi 3 dny a hrozny kasel. Nic jineho jsem nesmela nez paralen a max sirup na kasel pro tehotne a bylo vse v poradku. Ale chapu, ja se taky hrozne moc bala

malytlustyhroch
11. zář 2024

@nikolkr druhy trimestr je na covid nejlepsi 😏, nejmene rizikovy, taky jsem ho tak mela, tesne jsem nestihla ockovani 🙈 tak jsem jeden den zvracela a tri dny jen projizdela internet 🙈 Cisla, co jsem nasla ze zacatku pandemie byla takova, ze v absolutnich cislech je to optimisticke: riziko zavaznych komplikaci je v tomnhle obdobi male, a i kdyz ho covid zvisuje na dvojnasobek, furt je nastesti velmi male, neco jako 0,5 % a 1 %, jestli si to pamatuju dobre.
Tak na sebe bud hodna, odpocivej, doplnuj vitaminy primere tehotenstvi, rozhodne se nesnaz nic "prechodit," tehotne casto nesou covid hur nez ostatni. Ale pozor, pokud jses rizikova z hlediska trombozy + tehotenstvi + covid, tak na to urcite upozorni svoje redici doktory, to se nejak resivalo vic.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru