Prosím o radu, manžel chytil covid jako voják v nemocnici, já od něj, bohužel se to začalo projevovat kašlem, průduškami, po paralelnu se mi uleví, tak na 6 hodin max. V pondělí chci volat praktika, jenže je tam nový doktor uplný blb. Domluva s ním děsná. Má někdo zkušenost jak dlouho mohu jíst ten paralen nebo něco na tyhle potíže jiného. Už fakt nevím. Začlo mi to včera večer.
Mam ho ted v 19tt...v lekarne mi mamka koupila neco jako paralen a lekarnice ji rekla ze si muzu brat pulku tablety 3denne...nastesti nemam horecky,jen k veceru a rano zvysenou...ale uplne neskutecne me boli hlava a zada v krizi a na bedrech...tak snad to dame v pohode...taky sem to chytla od pritele...tomu se clovek neubrani at dela co chce...
Zkusila bych volat spíš gynekologa. Jinak na suchý kašel pomáhá horky olejový zábal na hrudnik. Ale téhle babskych rád bude určitě víc. Taky mám skvěle zkušenosti s nosní konyvkou na rýmu.
Měla jsem také, gynekoložka mi naordinovala Déčko - Vigantol 8 kapek denně, vitamin C, hořčík Magnosolv a odpočívat, hodně pít, pozor na horečky, v nutnosti Paralen, ten jsem konzultovala s praktikem. Říkat o lékaři, který medicínu léta studoval, že je blb a místo toho se radit ve fóru na internetu, mi přijde dost hloupé, vzhledem k tomu, že tu jde hlavně o zdraví miminka. Pardon.
@janule1940 teplotu nemam
@apollo20 když mu voláte a řekněte že máte karanténu od hygieny ať pošle e- neschopenku do práce od do... on vám řekne, že nemá tento týden sestru a že uvidí jak to zvládne, mluví jak opilej, a byl úplně zmatený skoro mu nebylo rozumět a cizinec zo teda není. Nikdy jsem takového lékaře nezažila. Jednou byl u nás v práci měl se jít podívat na dvě obyvatelky, šel jen k jedné nikomu nic neřekl, když odcházel něco si žvatlal a k té druhé ani nedošel. Je fakt mimoň.
A co mam jako dělat když je víkend a on tam je až zítra odpoledne a mě se to rozjelo včera večer, jen se ptám na zkušenosti. Zítra mu musim volat i na gyndu 🤦♀️ to je asi jasné.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@zuuzzkkaaa mozna bych volala spis gynekologa,obecně jsem vzdy slysela,te horečka je pro plod horší než léky na srážení