Ahoj, zajimalo by mě, zda má někdo zkušenost s Covidem v těhotenství.
Jsem v 6.tt a jsem Covid+ 😔 je tu take nekdo takovy? Děkuji 🙏
@chik_chikitka
@petruskaaa9
můžu se zeptat, jak pokračujete? Já jsem také měla covid tuším v cca 9tt/10tt, u mě spíš jen lehčí viroza, nyní jsem 23tt a mimi ok
@moni_12 Jsem ve 25.týdnu a vše v pořádku 🙂 Já ztratila čich a chuť, bolesti v krku, pocit ucpaného nosu. Naštěstí jsem neměla teploty ani bolesti hlavy. Jen sem ještě potom trpěla dvou měsíční únavou, která už ale mohla souviset s těhotenstvím. To, že jsem těhotná, jsem zjistila přesně týden po pozitivním testu na covid. Mám kolem sebe hodně těhotných, které covid v těhotenství prodělali. Bohužel se tomu člověk neubrání. Já se nakazila v práci :( Teď se jen modlím, ať mě to do konce těhu už znovu nepotká.
Jinak mi lékaři tvrdili, že to je 50/50. Buď ještě v prvním trimestru potratím nebo bude mimčo v pořádku. Byla jsem připravena i na první variantu. Ale mimčo na každém ultrazvuku velikostně odpovídá, zatím až na občasné tvrdnutí břicha (na které sem trpěla i u prvního těhotenství) je vše v pořádku. I genetika prý dopadla velmi dobře. Tak věřím, že ty naše covidový mimča to zvládnou :D
@petruskaaa9 dobře, moc díky za zprávu 🙂. Já taky věřím, že bude vše v pořádku, četla jsem, že škodlive by mohly být vysoké horečky, ale to i u jakéhokoliv jiného onemocnění. Já se teď také cítím dobře, screeningy v pořádku, tak budem verit. Přeji vám, ať je u vás stále vše ok 🙂
Ahoj, ja jsem momentálně 17.tt, genetika v pořádku. Jedine co, tak si picham inzulin na noc, protoze me zlobi vyssi glykemie na lacno.
Doktorka mi rekla, ze je teorie, ze covid mozna napadá inzulinove receptory a ze byva casta cukrovka.. Tak budu cekat jestli to po porodu zmizí nebo jestli mi zustane🤦♀️
Já byla nedávno na testu na těhotenskou cukrovku a po pravdě sem se taky trochu bála. Něco sem o cukrovce po covidu taky četla. Naštěstí tedy testy dopadly dobře. Já mám spíše zase problémy s čichem. A nevím zda to souvisí s těhotenstvím nebo s prodělaným covidem. Nemůžu jíst cibuli, česnek, maso,vajíčka, kafe...všechno mi smrdí a chutná stejně, jako cibule. Cibuli cítím ve všech potravinách,kde sem pomalu dřív ani nevěděla,že je. Ale přitom je plno zápachu a vůní, který necítím vůbec. Takže se zatím uklidňuji tím, že je to těhotenstvím a po porodu to určitě všechno bude v pohodě. Protože jinak nevím, jak bych to řešila. Už nevím,co mám jíst, když mi všechno vadí :D
@chik_chikitka byla jsem covid pozitivní v 7 týdnu, naštěstí jen zvýšená teplota a rýma, teď jsem 13.tyden a zatím vše v pořádku
Ahoj, obnovuji diskuzi po roce, kdy už snad máte doma svá malá a zdravá miminka. 🙂 Dnes je to 8 dní, co mám covid s příznaky a jsem v 9tt. Teplota mi nestoupla nad 38, ale bylo mi několik dní opravdu hrozně. Musela jsme odložit kontrolu na gyndě, takže jdu až za týden ve čtvrtek (pokud tedy už budu bezpříznaková) a jsem dost nervózní. Můžu vás poprosit o sdílení, jak to všechno dopadlo? 🙂
@petruskaaa9 dobry den, můžu se zeptat jestli bylo vše v pořádku? Děkuji 🙂
Jsem v 7tt a manžel má covid. Já negativní. Doteď než jsem otěhotněla jsem brala hodně vitamíny a bylinky. Ted mám strach jelikož jako tehule asi moc nemám čím podporovat imunitu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Byla jsem covid pozitivní cca v 5. týdnu těhotenství. Celé těhotenství zatím probíhá bez problémů, momentálně jsem v 18.týdnu 🙂 Tehdy jsem z toho byla hodně špatná, ale jakmile sem při první kontrole viděla,že už tluče srdíčko, věděla sem, že to mimčo zvládne.