Covid, těhotenství, léky na ředění krve. Dostaly jste je preventivně?

cekypetra
14. bře 2022

Devcata,

vy, co jste prodelaly covid v tehotenstvi (jsem konkretne v 2.trim), dostaly jste preventivne leky na redeni krve?

Diky,
Petra

moonulka
14. bře 2022

Prodělala jsem nedávno v 9tt, nic na ředění krve jsem nedostala, doktorka jen napsala poznámku do průkazky.

malinkata
14. bře 2022

Já si pichala Clexane ve 12 týdnu

jana_zofie
14. bře 2022

Ja mela ale az po porodu. Ale kdyz jsem to hledala (nazor praktika a gynekologa se lisil v delce podavani fraxiparinu), nasla jsem tohle: https://www.perinatologie.eu/tehotenstvi-a-covi...
Z toho soudim, ze pokud mas mirne priznaky, jsi izolovana doma a nemas riziko tromboz, pak asi nemusis, ale zalezi na uvazeni lekare a zhodnoceni rizik

srnii
14. bře 2022

Já měla covid v 35tt a clexane jsem si píchala až do konce šestinedělí.

gbp
15. bře 2022

@cekypetra mam ted, koncim 1. trim. dostala sem fraxiparine na 10 dni, pry preventivne. ze covid zpusobuje srazeniny na placente, tak pro jistotu. jinak zadne problemy nemam.

gbp
15. bře 2022

@cekypetra nebo kecam, v prvnim tehotenstvi sem mela cukrovku a rodila sem o mesic driv.

ondul
15. bře 2022

Ano, na přelomu 1. a 2. trimestru, 14 dní Clexane.

kackajes
15. bře 2022

@cekypetra covid jsem prodělala v 2. trim. a nic jsem nebrala, na kontrole jsem řekla že jsem prodělala covid a jen mě prohlídla a vic se neřešilo, (pozn. neockovana)

cekypetra
autor
17. bře 2022

Dekuji vsem. Tak uz jsem tez dostala clexane jako prevenci.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru