Dobry den, jsem na konci 37 tt bohuzel s pozitivni testem na covid, horečly nemam, ale bolest kloubu sileny kasel a bolest hlavy, paralen nemuzu mam alergii na paracetamol, mam hrozny strach o miminko...nemate nekdo zkusenosrti, doktor me dost odbil, co kdyz se rozbehne porod, ten kasel nam dava strasne zabrat...jestli mate nekdo zkusenost...moc vam dekuji a preji hlavne zdravi
Zkušenost osobní nemám, ale co hodně čtu je, že Dr dávají léky na ředění krve. Ale zase ne všichni.
Zkus Stoptusin, v podstatě mě z toho vyhrabal. Nesmí ho užívat těhotné v prvních 3 měsících což už nejsi. Jinak nevím jak poradit, já byla sjeta, házela jsem do sebe všechno možné,předepsaný codein, ibalgin, mam předepsané léky na alergii, které beru i běžne na alergii a vysoké dávky Vit. C. a vsech možných vitaminu. Spala jsem má gauči se vzpricenou hlavou a hrudníkem o lenoch vzhůru, abych se neudusila....Mám za sebou horši formu covidu, a postupně se z toho hrabu a asi ještě delší dobu budu, ale už je mi po 10 dnech lepe. K přístupu lékařů, až na kamarádku, která mi, napsala léky, se vyjadřovat nebudu. Oni si potřebují jen odskrtnout testy, pak už je nezajímáš, klidně si můžeš chcipnout. Aspoň já se setkala s dost neblahým přístupem vícero lékařů, i po telefonu z jednoho zdr. zařízení. Proto mám dosti rozporuplné rozpoložení.
@edit17 teď to prodělala ve stejném týdnu jako ty kamarádka, vše je v pořádku, mimčo donosila. A jsou oba zdraví. Sice ti neporadím, co si teď naordinovat, ale snad tě to trochu uklidní.
Jinak ještě vitamín D3 hodně pomáhá
Mě ještě napadá vývar ze zázvoru. Nakrájet na malé kousky a 15 minut povařit, musí ho tam být poměrně dost, scedit a ten vývar kloktat. Lepší je to vypít, ale zázvor se v těhotenství nedoporučuje, tak alespoň kloktat.
@priefi no ono moc nepoznáš, co ti konkrétně pomohlo a jak by to bylo, kdybys to nebrala. Většinou toho bereš víc. Ale tím déčkem a céčkem nic nezkazíš, u nás má hodně lidí deficit vit.D, hlavně teď přes zimu.
@edit17 Já jsem se dopovala vit. C a D, pár dní na odhlenění ACC long, jinak jen čaj, ale měla jsem celkem lehký průběh a bylo to v 1.trimestru. Neboj se, miminko by mělo být v pořádku, teď už je i skoro v termínu...přeju, ať je ti brzo líp
@surikata131 já jsem právě mamce říkala, ať pro jistotu bere už teď D přes zimu, tak doufám, že kdyby něco, že to pomůže.
@priefi no někde jsem četla, že lidi s těžkým průběhem měli deficit vit.D, ale už nevím, jak spolehlivý zdroj to byl.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A něco na odhleneni ti neporadil? Dobrý je Ambrobene, nevím jak v tehu. Jinak bych si dělala alespoň tymianovy čaj.