Covid 32.tt + Clexane. Měl někdo?

owl_ice
12. led 2022

Ahoj holky,

Dnes jsem 32+3tt, přítel přitáhl domů z práce covid, předevčírem v noci zimnice, teplota, bolest hlavy, 2x jsem zvracela, včera jsem celej den spala, pořád se potila, zvýšená teplota 37,6 stále to stejný, v noci zase zimnice, dneska jsem si udělala antigen a pozitivní, takže jsem volala na gyndu, poslal mě na pcr, kam jsem zajela, doktor říkal, že když to bude pozitivní budu si muset píchat Clexan 14 dní. Je tu někdo kdo měl covid a musel si píchat Clexan?
(Jinak jsem očkovaná 2.dávky)

esmeralda11
12. led 2022

@owl_ice Můj případ to sice není (já si píchám Clexane celé těhotenství z jiného důvodu), ale je to běžná praxe. Kdybych měla covid ve 3.trim, rozhodně bych si ho píchala, ikdybych neměla svoje další důvody. Trombotické komplikace covidu nejsou nijak výjimečné, nota bene u těhotné.
Není se čeho bát, může to jedině pomoct 😉

martulka88
12. led 2022

@owl_ice Pokud ti dají léky, ber je a neboj se jich. Mně je před rokem nikdo nedal (byla jsem 38tt) a dopadlo to špatně, ikdyž covid nebyl příčina...

zmrzlinka
12. led 2022

@owl_ice je to lepší odpichst než aby se stav nějak skomplikoval.Spousta těhotných si píchá Clexan nebo Fraxiparin

rubesovak
12. led 2022

Měla jsem covid v říjnu, a měsíc jsem i pichala clexan 0,4 , pak jsem přestala, ale za necelý měsíc jsem skončila v nemocnici s podezřením na embolii a už si 2 měsíce picham clexan 0,6 dvakrát denně a to mám ještě měsíc a půl do porodu, a pak minimálně celé šestinedělí

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru