Covid-19 v těhotenství. Měl z někdo z Vás?

verkadd
6. pro 2021

Dobrý den, maminky, můžu požádat o Vaše zkušenosti s Covidem-19, ty, co jste jej prodělaly v těhotenství, s jakým průběhem, zda a jak se to případně promítlo do zdravotního stavu Vašeho či miminka, do porodu (komplikace, předčasný apod.). Moc děkuji a přeji pevné zdraví v této době!

lionesska7
6. pro 2021

@verkadd Dobrý den, covid jsem prodělala na začátku 5.mesice ted jsem v 6. Naštěstí to byl ten lehčí průběh, ikdyz taky nic příjemného. Horečky max 37,5 dva dny velka slabost, ale nejhorší byl kašel. Nejhorší na tom je, že si člověk nemůže skoro nic vzít. Naštěstí jsme i s prcken vše zvládli.

lachtanice86
6. pro 2021

Přelom prvního a druhého trimestru. Vliv žádný. Mala je ok. Prubeh naprosto bez příznaků

sorboni30
6. pro 2021

@verkadd jsem v 19 tydnu. Covid jsem měla pred měsícem. Jsem ockovana obema dávkami (duben), mam protilatky na ty jsem byla pred měsícem a neco pred covidem..Ztratila jsem chut i cich, v noci jsem spatne spala. Jinak lehky průběh a mimi je ok. Každopádně chut i cich stale nejsou 100%

nattt
7. pro 2021

Ja ho chytla na konci 8.mesice, asi tri tydny dusivy kasel, unava, ztrata chuti a cichu, boleni hlavy a kuze. Porod akutnim cisarskym rezem v 38tt, prisli jsme za pet dvanact, prislo mi, ze necitim ozvy, tak jsme radsi jeli a rovnou me kuchli. Test pred cisarem uz negativni, ale kasel se me drzel asi dalsi mesic. Ja i mimco jsme nastesti v poradku (ted bude mit 9mesicu). Radsi se hlidat a poradit se s dr ohledne redeni krve. Mne doslouzila placenta prave a byla zakalena plodova voda. Rada: nenechat se odbyt a radsi se jet vysetrit, pokud by se neco nezdalo. Mne nechtel nikdo vysetrit, rekli, ze mam byt doma zavrena a pokud by se neco nezdalo, tak volat rychlou. To neni dobre reseni.

swan42
7. pro 2021

@verkadd nevzpomenu si na nick, ale jedna maminka tu psala, ze mela covid, ne moc tezkej prubeh a narodilo se ji mrtvy miminko nekdy 30+ tyden...
Moje znama mela v 1.trimestru a dite je v poradku.
Obe neockovany.
Asi je to o stesti...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru