Co si dát na chuť při těhotenské cukrovce?

5. říj 2022

Dámy co máte, nebo jste měly těhotenskou cukrovku, máte nějaké tipy co si dát když vás honí mlsná? 🙈

lentilkah
5. říj 2022

Jestli myslis pri chuti na sladke, tak ja si treba dala lzici vhodneho oriskoveho masla, obcas jsem si upekla strudl jen z testa, jablek, orechu a skorice.
Pri chuti na slane jsem si delala syrove chipsy treba.
Jestli mas instagram, mrkni na @mama_s_cukrovkou Ta ma plno tipu na jidla vhodna pri DM.

emillyhk
5. říj 2022

Kromě výše uvedeného jsem si vyšlehala šlehačku, samozřejmě bez cukru. A občas palačinku, třeba s bílým jogurtem, podušenými jablky se skořicí nebo právě s tou šlehačkou. Ale to byla svačina, mezi jídly jsem neuzobávala jen tak na chuť.

michaela666
5. říj 2022

Já si dávala KOUSEK 90% čokolády. Tabulku jsem měla na 2 měsíce. Jablečný štrůdl z vhodného těsta - kupovala jsem v Penny, ale raději mrkni na složení.
Doporučuju zmíněný instagram. 👍

martiniquest
5. říj 2022

Vysokoprocentni cokoladu

autor
5. říj 2022

Moc děkuji za tip na IG, fakt super, pokud víte o někom dalším kdo dává takovéto inspirace tak sem s tím 👍 já znám jenom Janinu cukrfree a bohužel většina jejich receptů má tak drahé suroviny, že už tam ani nekoukám 😏

agneska7
5. říj 2022

Buď ten štrůdl z listového těsta , nebo čtvereček čoko 80-90% a nebo hrnek mlíka to mi taky pomáhalo

trilien
5. říj 2022

100% orieškové maslá (kešu je napr. výborné nakoľko je sladké), natural oriešky (pár kúskov), mascarpone, príp. tvaroh vymiešať s troškou orieškového masla, trochou kakaa, alebo škorice. prípadne rozpustiť 90-100% čokoládu a vymiešať ju na krém s tvarohom a/alebo mascarpone. Ovocie s nízkym glykemickým indexom sú napr borůvky a ribíz, takže tiež sa dá urobiť malý tvarohový/alebo mascarpone dezert s takýmto ovocím. Pokiaľ klientom kalkulujem jedálničky s nízkym GI a limitovaný množstvom sacharidov a potrebujem overovať GI celkového pokrmu a chlebové jednotky, používam voľne dostupnú kalkulačku na odkaze: http://kalorie.mte.cz/ můžete ju využiť práve, keď budete vymýšľať sladký dezert. Okrem toho existujú aj hotové low carb tyčinky bez umelých sladidiel (sú dosť sýte, kvůli vysokému obsahu vlákniny, takže sa dajú rozkrojiť na 2-3 kúsky) napr. táto od Topnatur https://www.lekarna.cz/topnatur-tycinka-low-car... , prípadne od 4Slim https://www.lekarna.cz/4slim-cekankova-tycinka-...)

lentilkah
5. říj 2022

@trilien Tyhle tycinky vhodne pri GDM nejsou.

pampeliska1313
5. říj 2022

Zakysana smetana s ovocem. Nejlepší dopolední svacina co je sladká.🙂

trilien
6. říj 2022

@lentilkah napíšete mi prosím, prečo? ďakujem 🙂 Nemyslím, to ako rýpavý dotaz, ale osobne v nic neviem nájsť nič, čo by pri GDM prekážalo. Konzultovala som ich vodnosť v online poradni aj s PharmDr, tiež ich pokladá za vhodné pri GDM.

agneska7
6. říj 2022

@trilien v těhotenství se nesmí ani čekanka

lentilkah
6. říj 2022

@trilien Nesmi se cekanka ani jina prirodni/ umela sladidla. A ve slozeni nesmi byt na 100g vyrobku vice nez 5g cukru- udaj z toho cukry.

trilien
8. říj 2022

@agneska7 priznám sa, že keďže konzumujem produkty s čakankou v tehotenstve pravidelne. Dívala som sa na štúdie, viacero uvádza za bezpečnú dávku v tehotenstve 5g, narazila som dokonca aj na 10g/deň. ( tu by som sa bála diskomfortu v tráviacom trakte, hlavne pokial by nebola čakanka rozložená do viacerých jedál ).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru