Ahojky, jsem v 15. tydnu tehotenstvi a zacaly me trapit kvasinky, u lekare jsem zatim nebyla. V lekarne mi byl doporucen Clotrimazol, ale zatim ucinek moc nepocituji. Vzala jsem si uz dva tablety. V predeslem tehotenstvi me to take trapilo a nekolikrat jsem mela Macmiror, ale ten take bez vetsiho efektu. Takze moc neverim, ze mi predepsane leky pomuzou, kazdopadne o tom lekarovi stejne povim. Mate neco osvedceneho co vam pomohlo?
Ja prave pouzivala clotrimazol-mas 6 tablet,nebo 3 tablety?On ten nastup byl ulevy byl skoro az po tydnu...Ja brala teda ti tri silnejsi tobolky a mela jsem je snad 5x za tehotenstvi,naposled asi tyden pred porodem...
Taky s tím teď bojuju, stejně jako v předchozím těhotenství :( Mně doktor předepsal Pimafucin, čípky i mast, po čípkách trochu zlepšení, ale lítám v tom zase... Jediné, co fakt aspoň trochu zabírá, je protikvasinková dieta, ale třeba teď jdu na cukrovku, to si musím po obědě dávat sladký zákusek a tím ty potvory zase nakrmím :-/ Předchozí těhotenství jsem s nimi bojovala po celou dobu, zbavila jsem se jich až porodem a šestinedělím, asi je to vypláchlo 🙂
A mimo tehotenstvi mi jeden lecitel doporucil kapat na intimku tea tree olej...a ten byl fajn...
@pucmelinka jsou to 3 velke tablety
Od lekarky jsen mela vag. globule Globulus cum natrio (cca tak nejak se to jmenovalo 😉), zavadi sa na noc, sice to je dost otrava, protoze po rozpusteni vytekaji (vlozka nutnosti), ale zabraly za dva dny...
@mari90 ty jsou silnejsi...lip Ti bude tak 5/6 den,chce to trpelivost...a vynechat sladky,ale uprimne-na me to nezabiralo...at jsem sladky jedla,nebo ne...
Ahoj, zrovna teď přes víkend mě chysta mykoza/kvasinky asi z vody, koupala jsem se v rybníku bez těhu tamponu 🙄 V lékárně mi dali Canesten čípek+mast dnes začínám 19tt,lékárnice říkala, že ve 2.trimestru Canesten můžu, ale zavést čípek bez aplikátoru(zaváděcí tyčinky). Hned se mi to zlepšilo 🙂 A zobu k tomu laktobacily a laktacyt mycí gel.
Tak ani po treti tabletce Clotrimazolu se to moc nezlepsilo ☹ jeste mi v lekarne poradily Gynocaps, uz jsem to takhle jednou mela, ze Clotrimazol nepomohl, nebo spis pozabijel uplne vse a az po Gynocapsu to bylo ok, tak snad, jestli to nepomuze pomuze asi uz jen dr.
@mari90 mne se ulevilo vzdy az o par dnu po dobrani...ale kdysi,kdyz jsem brala HA,tak mi nepomohlo nic,jeste to naopak bylo horsi a pomohla mi az celkova lecba...coz v tehotenstvi bohuzel nejde...navic ji ted gynekologove psat nesmi,az kdyz mas v nekolika sterech kvasinky...nechapu...ale nastesti na koznim mi ji napsali...
Drzim palce,at je brzo lip,je to ubijejici...
@pucmelinka to je a ja mam hlavne strach z potratu/predcasnyho porodu, protoze uz mam jeden predcasny porod za sebou. Jedine co me uklidnuje tak to, ze vsude ctu, ze kvasinky nic takoveho nezpusobuji, tak snad
@mari90 muzu se zeptat,kdy si porodila to prvni mimco?My jsme taky o trosku driv (36+6 dle meho dr,dle genetiky 37+2),ale kvasinkama to asi nebylo...ja zase mela panickou hruzu z porodu,pac kdysi jedna PA na kurzu,kde jsem delala garde kamosce,rekla,ze nejvic potrhany byvaji ty se zanety...muzu Te ukludnit,ja na ne trpela cca od 17,tyden pred porodem taky a vyhnula jsem se nastrihu a mam jen asi 3-4 stehy,aniball jsem stihla pouzit jen dva dny,ze...neboj se,jen je to otravny...zkus se vic sprchovat...a intimni mydlo mam ginexid (myslim,ze ty i jsou obe mekke,prvni 100%)...je drazsi,ale vydrzi skoro rok pri dennim pouzivani...doporucili mi ho na gynde...
@pucmelinka porodila j
@pucmelinka porodila jsem na konci 33tt. Ale bylo to slozitejsi. Od 15tt mi tvrdlo neskutecne bricho. V podstate tvrdlo porad, magnesium temer nepomahalo. Kazdopadne cipek se nezkracoval, tak to nikdo neresil, az ve 30tt se cipek zkratil na 28 mm a dr. mi nasadila utrogestan, po asi 14 dnech na kontrole byl cipek uz zase delsi, tak mi utrogestan vzala, jenze do tydne jsem se zacala otevirat a skoncila jsem v nemocnici na kapackach Gynipralu, porod sice zastavily, ale mala mela spatne ozvy tak mi porod paradoxne musely vyvolat. Pak jsem se docetla, ze jsem vubec nemela vysazovat ten utrogestan. Takze to asi tak trochu zavinila doktorka, ale tezko rict. Kazdopadne za cele to tehu jsem mela asi 5x Macmiror na kvasinky, ale nerekla bych, ze
to nejak zvlast pomohlo. Asi teda budu muset uplne vyradit cukry, hlavne ovoce jim ted ve velkem a v tom bude beztak problem
Cesnek do gazy a zavezt do pochvy.Sama jsem to nedelala ale je to rada zkusenych.☺ A najet na protikvasinkovou dietu.Je to opruz ale myslim ze uz nemas moc na vyber....Ja opravdu nechci strasit ale kamaradka porodila ve 24tt a duvodem byly prave premnozene kvasinky.Bojovala s mykozama casto a az po porodu se ukazalo ze ty kvasinky byly vsude.
Normálně na kvasinky netrpím vůbec, ale v těhotenství jsem je měla furt, až když zjistili těhot. cukrovku a úplně jsem vysadila cukr a měla dietu, zmizely. Takže já radím vysadit jednoduché cukry a ani bílá mouka není na škodu, podporuje záněty v těle. Všechny ty čípky a globule řeší důsledek, ne příčinu, ale v těhotenství je to samozřejmě částečně dáno hormonálně. Takže to bych určitě taky zkusila.
Taky jsem porodila dvakrát dříve, překyselené prostředí a přemnožené kvasinky tomu mohly taky napomoct.
@mari90 ja cukry vynechala stejne se mi ti vracelo...je to hormonama,to v tehu neovlivnis...
Ty jo,tak predchozi tehu jsi teda mela pekne divoky...mne tvrdlo bricho od cca 26 tt,magnesium nezabiralo,ani dvojita davka...ve 35+4 mi reklu dva dr,ze to do konce nedotahnu...a hle,po tydnu jsem porodila...
@luckylee ten cesnek jsem zkousela nez jsem byla tehotna, ale ted se mi do toho moc nechce 😕
Asi tedy opravdu budu muset najet na protikvasinkovou dietu nebo minimalne vyradit ten cukr 😒
@pucmelinka to se prave take bojim, ze ikdyz vyradim cukr, vracet se to bude stejne
@mari90 no,mela jsem to asi 4x za cely tehotenstvi...
Já mám po cerkláži, po zákroku antibiotika na zánět močáku a od té doby "super" ☹ Kvasinky a bakterie... Dostala jsem clotrimazol na 3 dny, to bylo ok, ale že to nebyly jen kvasinky, tak po týdnu nasazen Macromiror na 8 dní... To prošlo a po vysazení za pár dní opět jakoby svědění. Takže od čtvrtka mám boraxové čípky... Po třetím zavedeném čípku ale začalo v noci, jak se během pár minut po zavedení začal rozpouštět, svědění/pálení... Tak se bojím, co bude dneska... Co vy holky, taky jste něco takového zaznamenaly? Je možné, že jak je tam případně něco, že to dezinfikuje? Bohužel se toho asi nezbavím do doby, než mi budou moci odstranit ten steh (když do toho 36tt vydržím) ☹
@simi1510 ja jsem ted dobrala ty boraxove cipky,jsem v 1.trimestru,tak tam toho moc neni co davat.Paleni a svedeni jsem mela predtim,ty cipky mi to zklidnily a kolem 5.dne neskutocna uleva.Obavam se,ze pokud ti nepomuzou ty cipky,tak asi opet macmiror.Jinak opravdu pomaha jit lactobacily a vysadit sladke (i ovoce)a tu protikvasinkovou dietu aspon zlehka.Sacharidy a sladke hodne kvasinkam napomahaji.Hlavne at je vse v poradku a mimco jeste nejakou dobu u tebe vydrzi;)
@linee ono jako to pálení před globulemi bylo slabší proti tomu, co jsem si zažila včera v noci, nešlo vůbec spát ☹ Přešlo to až když jsem si došla na wc... Je to pro mě spíš jako prevence na dlouhodobější užívání... Když to bude zase dneska v noci, tak si hold zkusím zavolat na ambulanci, jestli je to ok. Jak je víkend, tak nikde nemají zveřejněný kontakt, kam volat. Na mytí používám Canesten intim, sladkému já nic moc nedávám, k probiotikům jsem se zase i vrátila pro jistotu.
Občas si říkám, jestli ten steh, který je na čípku nedělá nějaké neplechy, resp. nějaké to "svědění" :-/
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, já jsem teprve 5+2, ale také na to v létě trpívám a doktorka mi napsala Pimafucin čípky a zároveň k tomu doporučila vaginální výplach Clogín (ten byl ale dost drahý - 530,- Kč na 4 použití, i když docela úlevná věc). Jinak určitě co nejvíce vynechat sladkosti, i hodně sladké ovoce (ale to asi víš).