Hezký den, jsme v 12 týdnu a od pátku mě trápí šílený kašel. Je vlhký, vykašlávám žluté hleny a bolí mě na průduškách. Mám ještě rýmu a zvýšenou teplotu 37,5.
Co si můžu na ten kašel vzít? Už je to fakt otravné a nemůžu ani spát.
Holky díky. Asi budu muset jít fakt k doktorovi. Byla jsem dnes asi půl hodiny venku a vůbec jsem nemohla dýchat. Po pár metrech jsem funěla jak po maratonu. Na pruduškách mě bolí už jen když dýchám.
@ronja55
jdi k dr.Ja mam tedka uplne to stejne,dostala jsem nekolik leku,vcetne inhalatoru.
kokosovej olej na lžičku a spolknout, myslim, že klidně 3x denně
na podporu vykašlávání čaj z: prvosenky jarní (nesmí se škubat ve volný přírodě, je chráněná..t.akže leda na zahradě), jitrocele, divizny nebo slézu. třeba sléz se dá normálně koupit v krabičce, pokud nemáš bylinky doma. ještě heřmánek je dobrej. možno je i udělat směs.
neuškodí ani cucat kandovanej zázvor, ten se v těhotenství taky může.
ze sirupů mi přijde k něčemu akorát zmíněnej stopkašel.
do jídla přidávat kurkumu, zázvor, muškátovej oříšek/květ
na průdušky mazat tymiánovou mast. ale pokud tě na nich bolí, stejně půjdeš nejspíš k dr.
a ještě se dá koupit tinktura z pelargonie sidonský, např. dr. popov nebo kaloba, ale tam nevim, jestli těhotenství nevadí, i když nejspíš ne. jen k tomu nejsou studie, tak ti napíšou, jako na všecko, že to v těhotenství nesmíš.
ať to rychle přejde;)
Lichořeřišnice, cibule naložená v medu a rozkrájená cibule k posteli, vytáhne leccos
@zuzita15 lichořka zabírá jen na bakterie, ale jinak tinktura je bezva. jako náhrada za ATB jo.
s cibulí souhlas, určitě bych zkusila, i když sirup mě zas tak neohromil s účinností.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@ronja55 acc rozpustne tablety jsem mohla, do nosu vibrocil, nakonec jsem dostala atb amoksiklav a byl klid