maminky poradíte? co jsem tehotná dost me bolí zuby a hlavne zdá se mi že jsou najednou i slabší proste neco není v porádku a ja to citim mate něktrá zkušenost ? a co vam třeba pomohlo? beru femibion 1 ale mam dojem že ten s tim nemá co dělat že by to chtělo jiný doplněj stravy
Spousta žen má v těhotenství problém se zuby.
Moje paní zubařka říkala, že v těhotenství je tělo náchylnější na záněty, takže je třeba dodržovat správnou dentální hygienu - čištění vhodným kartáčkem správnou technikou a čištění mezizubních prostor. Opravdu jsem na to dbala snad ještě víc, než obvykle a bez problémů. Nic jiného bohužel poradit neumím, tak zkus případně svého zubaře.
Já mívala bolesti zubů od toho, že byly oslabené. Pomohlo by používat pastu na oslabené krčky Elmex a superměkký kartáček curaprox. Od té doby ty potíže nemám, ale je teda fakt, že jinou pastu a kartáček už nesnesu, mám u nich pocit že čistím zuby pískem.
Me v tehu silene krvacely dasne. At jsem je cistila cimkoliv vzdycky uplne krvave plivance. Zadna pasta nezabrala. Po porodu behem dvou dni absolutne v pohode jako predtim.
Zubar mi rekl ze se to stava, a at si davam pozor abych nechytla nejakou infekci. Ted po porodu preventivne uzivam kalcium.
Podle mě je to normální, nikdy jsem se zuby neměla problém, a najednou v těhotenství mě bolely pořád, a strašně mi krvácely dásně.. Skutečně mi na to pomohl asi taky až porod, potom už to zmizelo.. A za to mi místo toho začaly padat vlasy, samej zážitek prostě...:D
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
To muze byt i od dutin.