Clexane v těhotenství kvůli covidu. Máte s tím zkušenost?

lucieteresia
26. bře 2022

Dobrý den maminky, jsem 34+4tt, a včera jsem byla v nemocnici na gynekologii na kontrole s miminkem. Řekla jsem doktorovi, že jsem na začátku března prodělala covid. Měla jsem lehký průběh, jen rýmu a kašel. Dostala jsem od doktora předepsaný Clexane injekce 0,4ml a mám si ho píchat až do porodu. Prý se jim teď často stávalo, že při porodech měli problémy se sraženinama krve jak v placentě, tak i u maminky. Berou to prý jako prevenci. Jaký na to máte názor, popřípadě máte s tím nějaká z vás zkušenosti?

petramana
26. bře 2022

@lucieteresia urcite je to dobře, nic se tim redenim krve nezkazi... nekdo si ty injekce picha od zacatku tehu po celou dobu a uplne v poho..

martulka88
26. bře 2022

@lucieteresia Chápu, že jako těhotná se bojíš, ale doktor ti nechce ublížit. Buď ráda, že je máš a že se lékař stará. Ano, nemusíš mít komplikace, ale proč tomu nepředejít. Ještě před rokem se to tolik nedávalo a možná bych tu měla místo měsíčního chlapečka ročního 😉

srnii
26. bře 2022

Také jsem si píchala, od 36tt až do konce šestinedělí. Nic se tím nezkazí a buď ráda že ti to dal. Někteří doktoři na to kašlou.

lucieteresia
autor
26. bře 2022

@srnii
No, já mám termín porodu zatím 3.5.
Problém je v tom, že se léčím s okem, mám v oku záněty, výdutě, cysty,…..
Brala jsem kortikoidy (Medrol)
teď se mi to dávkování postupně snižuje.
Byla jsem i na kapačkách v nemocnici na Solumedrolu.
Měla jsem napsáno v propouštěcí zprávě, že mám mít kontrolu miminka ultrazvukem a měření váhy co 2 týdny. A byly pod tím podepsaní 4 doktoři z gynekologie z nemocnice, se kterými to z očního konzultovali kvůli těm lékům.
Jenže moje gynekoložka poslouchá jen ozvy a ultrazvuky mi nedělala, protože nemám zaplacený nadstandartní balíček.
Tak jsem šla k jiné gynekoložce, že si ho u ní klidně i zaplatím, a ona mě poslala do nemocnice, a tam jsem ho měla zdarma, a v nemocnici mě gynekolog napsal ten Clexan. Moje gynekoložka mi ho nenapsala, ani když jsem ji řekla, že jsem prodělala covid. Strašila mě mozkovou přírodou kvůli sraženině, strašila mě sraženinou krve v placentě a řekla mi že se mám jít nechat naočkovat, a tím to skončilo (ona je velký zastánce očkování i s jejím manželem.)
Ale já by jsem se v těhotenství určitě očkovat nenechala, a vůbec když jsem covid prodělala a měla jsem lehký průběh. Z toho prodělaného covidu mám zase protilátky. Měla jsem ho přesně po roce. Takže jsem měla po prvním covidu rok ochranu (imunitu).

gbp
26. bře 2022

@lucieteresia mela sem ted. taky presne po roce, ockovana nejsem. ted jsem teda 15. tyden a dostala sem jen 10 injekci fraxiparine a vlastne jen preventivne, ale sve doktorce verim. ikdyz to ze je to injekce neni moc prijemne, nijak sem s ni o tom nediskutovala, sem rada, ze to resila. prubeh sem mela taky jen mirny, jeden den teplota a pak ryma, kasel.

lucieteresia
autor
27. bře 2022

@gbp Měla jsem stejný průběh jako vy, covid jsem měla na začátku března. Budu po porodu přestupovat k jiné. U moji gynekoložky je to takové podle nálad. I v nemocnici mají na ni svůj názor. 🤷🏼‍♀️

gbp
27. bře 2022

@lucieteresia v doktora musi mit clovek duveru. taky sem zazila gynekologa, ktery byl prinejmensim zvlastni 🙈

lucieteresia
autor
27. bře 2022

@gbp A to mi ještě nadala, že vše svádím na covid, protože od covidu mám na hrudníku po stranách vyrážku a bolesti zad. A to mi ten druhý doktor v nemocnici řekl, že to po covidu určitě může být. 😁

lucieteresia
autor
27. bře 2022

@gbp To máte pravdu ☺️ Děkuji moc za vaše názory, pomohlo mi to 😊

gbp
27. bře 2022

@lucieteresia ach jo no...co dodat...nekteri lekari by s lidmi vubec nemeli pracovat 🙈

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru