Prosím někdo zkušenost Čípek v celém průběhu s nálevkou ve tvaru V ??
A k te nalevce...mela jsem taky a doktorka ji vubec neresila
jak jste na problém s čípkem přišli? něco Vás bolelo nebo tak? protože mi ho za celou dobu těhotenství nikdo nekontroloval... jsem 24+2tt a občas mě jím jakoby projede bolest... nevím, jestli tam mimčo třeba nějak kopne do nějakýho místa, kde ta bolest vystřelí tam nebo jak... 🙈
Nemusí to znamenat nic...já byla bez čípku, otevřená na půl prstu od 31tt a prvně když mi to dr řekl, mě to vyděsilo, měla jsem strach ze malý se narodí nedonošený, že budu v porodce bez něj. ( v naší nemají vybavení na nedonošeňatka)...nic dramatickéhose nedělo...dalsi kontroly byl nalez stejný....nakonec jsem přinášela, rodila 40+4.
@radkazenklava děkuji a do kdy jste měli klidový režim mohla se začít pohybovat třeba kolem 36 týdne trošku aspoň ? Nemyslím nic namáhavého
@cekamnazazrak měla sem divny pocit šla sem na pohotovost tam mě zjistily krátký čípek a pak postupně úplně na hovno 🙄
@hanousa ten beru dva na moc plus koňská dávka magnesko 🙄 doufám že uležím aspoň 36 týden 🙏🏻
Může a nemusí to znamenat nic, je to hrozně osemetne. U druhé jsem s otevřeným cipkem fungovala měsíc, u první jsem dopo na kontrole měla čípek 2cm, nic se prý neděje a od 16 hodin později se malá narodila 🤷🏻♀️
Měla jsem se šetřit, netshat nic těžkého..to bylo vše...žádný extra klidový režim...prvně v tom 31tt jsem víc odpočívala...ale když byl nález stejný i další týden a pak další...tak už jsem neplašila...ikdyz je pravda že bylo zrovna parné léto a a tím velkým pupkem se stejně nic moc dělat nedalo ;)
@radkazenklava děkuji no budu muset věřit za každý týden navíc ☺️
Já se těšila na 36tt že už jako je hotovo a může ven...že nebude takový obřík (odhad by 4300). A opravdu se nic nedelo...Nakonec měl "jen" 3999g. Budu držet palce ať se mimčo drží co nejdéle 🙂
Od 30 TT jsem měla zkrácený čípek, každý týden mi v porodnici dělali test na blížící se predcasny porod. Byla jsem doma, měla klidový režim, dodržovala jsem ho, od 36/37 TT jsem už mohla pomalu něco dělat... Malá se narodila 39+0 po Hamiltonu, kdy nález byl pořád stejný a já mohla rodit kdykoliv a všeho jsem už měla plný zuby.
@krasna_neznama86 to věřím 🙄 doufám ze mě tam vydrží do toho 36/37 ☺️ Pak se dej vůle boží no z ležení nebudu lhát dny se táhnou jak sopel 🙄
Je mi to jasný, jak tomu měla dvouletácka, takže se staraly babičky a manžel, nu... Bylo to na mašlí, ale zvládli jsme to... Naštěstí výsledky byly vždy ok a porod nehrozil,jináč jsem byla v nemocnici.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj 🙂 v druhem tehotenstvi jsem mela problemy s cipkem od 23. tydne, od 28. tydne jsem ho mela zkraceny a rikali mi, ze muzu rodit kazdy den. Od 32. tydne jsem uz byla bez cipku uplne, otevrena na prst. Nakonec jsem rodila az 35+2 akutnim cisarem kvuli spatnym prutokum placentou, ale kdyby to bylo jenom na cipku, tak bych vydrzela jeste dele 🙂 takze za me bych se tim urcite nestresovala, nemusi to jeste vubec nic znamenat 😉 jen je dobre mit klidovy rezim, hodne odpocivat a urcite vaginalne utrogestan 🙂