Máte někdo zkušenost?
Ahoj, mám naprosto šílenou rýmu, zatím si do nosu kapu Vincentku, protože u ní stoprocentne vím, že je vhodná pro těhotný. Jinak dneska jdu kvůli tomu k doktorce a hrozně moc doufám, že to nebudu mít až do porodu, jsem 14tt 😀
Ahoj, já už mám rýmu cca dva měsíce, možná snad i dýl. Smrkám hlavně ráno, v noci když courám na záchod a při přechodu zvenku dovnitř. Jak smrkám dlouho, tak mám zevnitř nos samý strup, často smrkám krev, no chuťovka. Každopádně to není klasická rýma, ale ta těhotenská, z prosáklých sliznic, se kterou podle mě nejde dělat vůbec nic. Takže se snažím v nose nerýpat, sem tam do něj stříknu vincentku a kraj vnitřku nosu, kde mám ty strupy z otírání kapesníkem, si občas máznu krémem na nohy od Oriflame - to jako fakt. Je hustej, mentolovej a je v něm 10% urea, takže hojí, mám to vyzkoušený i na odřený nos zvenku při klasický rýmě. No a v noci než se to v nose tak nějak uspořádá a vzduch si najde ucpaným nosem cestičku, tak ležím na zádech. Víc nedělám a ani neplánuju dělat, holt to už vydržím do porodu.
Slané vody mi vůbec. Nepomahaji. Musím používat nasivin, olynth nebo afrin, jinak bych se asi udusila. Dost ne uklidňuje, jak tady někdo psal ze stříkal spraye skoro cele těhotenství a po porodu bylo vše OK.
Zkoušela jsi konvičku na výplach nosu? Třeba Rhinohorn. Dává se tam jen slaná voda sice, ale suprově to nos pročistí a třeba bys pak ty spreje jako olynth aspol. nemusela používat tak často pro klid duše.
Ona existuje tehotenska ryma??? Ja mam totiz uz mesic v kuse rymu,pohybuji se v mistech s aktualni venkovni teplotou 27 a vic stupnu a nechapu co to je zac. Vcera jsem zjistila,ze vytouzene miminko je na ceste a uz si to nemohu vysvetlit jinak,nez ze to spolu asi fakt muze souviset?
Jako ne ze bych na rymu umirala, ale vubec jsem to nechapala...
@journals
@machyxs
Konvicku jsem nezkoušela ale asi ji vyzkousim, jelikož už vážně nevím co dal. Jen se bojím, ze když je ten nos fakt total ucpaný tak tam neprojde nic. Mám mořské vody co jsou v těch tlakových nádobách a nic 😒
Ano tehotenska rýma existuje a bohužel ji trpí až 20% žen . Kez bych měla jen trochu rýmu a mohla aspoň kapku dýchat nosem bylo by to super.
Me konvička hodně pomáhá,dostala jsem silnou rýmu,a po dvou dnech, cca každé 2 hodiny jsem prolevala,mam klid. Musím říct,ze někdy i 2x za noc, ale třetí noc jsem se vyspala úplně krásné a mohla jsem dýchat pusou a ne nosem. Normálně dávám kuchyňskou nebo mořskou sůl, ale zkusila jsem i kapku oleje z eukalyptu a mentholu,sice to pálilo,ale pak byl klid. Zatím tehotenskou rýmu nemám,ale když přijde,určité zkusim zase konvicku.
Konvicku jsem nekupovala, pouzivam obycejnou 0,33 l plastovou pet lahev se sportovnim uzaverem (takovym tim cucatkem, ze ktereho jsem jen odstranila silikonovou membranu). Cisteni nosu "dzala neti" je tisice let stara jogova praktika a funguje i na zadne rymy a u deti 🙂
Ja mam rymu a s tim souvisejici ucpavani nosu a natekle sliznice skoro cele tehotenstvi, jsem ted 39tt... celou dobu strikam do nosu Olynth pro deti... vim, ze se to nema pouzivat dele jak tyden, ale uz jsem vyzkousela tolik spreju a zadny proste nepomaha... v lekarne mi furt cpou morske vody, ktere jsou uplne k nicemu... doufam, ze to teda po porodu zmizi...
@mythologist super tak to je rozhodne levnější verze, která stojí za vyzkoušení a nebude mě to stát skoro 300. Děkuji za tip 😊
já taky šílený, od 18t cca až do 35t v kuse rýma jak hrom, do toho zlatej stafylokok, streptokok a nikdo mi nic nechtěl dát...měla jsem Muconasal, ty zabírají okamžitě a jsou i větrový. Měla jsem sprej Rymastop, ten pálí až v pr..li, ale můžou ho těhu. I Sterimar na ucpanej noc, nic nepomohlo, až po 3 dnech dětskýho Olynthu to přešlo! a konečně spim
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, já u prvního dítěte....během noci oteklé sliznice, nic co mi bylo doporučeno nepomáhalo (sterimar, mořská voda s manganem), nakonec jsem skončila u Quvix (nemá se používat déle jak týden), ale byla jsem tak zoufalá/ nevyspalá, že jsem stříkala pomalu nonstop celý těhotenství. Přepážky v nose přežili, naštěstí.....a hlavně hned po porodu to přestalo. A u druhého NIC 🙂