Chřipka v začátku těhotenství, mohla poškodit plod?

elu
22. únor 2015

Potřebovala bych poradit, jsem v začátku těhotenstsví 7+1, a ted nás doma všechny skolila chřipka, ja nikdy nemívám horečku, naposledy jako malé dítě,moje normální teplota je kolem 35, no a ted jsem měla 38,5, myslela jsem, že to jsou mé poslední dny, teploty se střídaly se zimnicí a ted mam zase tech svych 35 stupnů....no ale, co mě trápí, od začatku těhotenství cítím těhotenské nevolnosti a ted po těch dvou šílených dnech necítím vůbec nic, myslíte, že by to mohlo poškodit plod a hlavně přestala bych tak rychle cítit ty nevolnosti? Samozřejmě, že hned jak to bude možné pádím na gyndu.

madre1
22. únor 2015

@elu ,....................už si byla na gyndě nebo Tě čeká 1.kontrola?

mysonek
22. únor 2015

@elu to ti tu nikdo nepoví. Nevolnosti někdo nemá vůbec, někdo jen někdy a můžou samozřejmě vymizet ze dne na den. Na druhou stranu vysoká teplota může plod poškodit, ale rozhodně nemusí. Ale jen z vymizení nevolností bych nedělala závěry. Pokud nekrvácíš, tak je spíše vše OK. Držím palce.

elinka89
22. únor 2015

Ahoj, já když byla v 6.tt tak jsem měla silný zánět průdušek. Vysoké teploty, kašlala jsem tak úporně, až mě bolelo celé břicho i žebra. Strašně jsem se bála, aby to malýmu neublížilo. Na úlevu mi nikdo nic nedal, ani na gyndě, ani obvoďák ☹ tak jsem si to musela přetrpět. No a s těmi nevolnostmi mám zkušenost takovou, že přestaly ze dne na den. Zvracela jsem i 20x denně od 8.tt asi do 20.tt. a najednou jako když utne. To je ale moje zkušenost. Samozřejmě je lepší, i pro tvůj klid, si zajít k doktorovi. Držím palce 😉

elu
autor
22. únor 2015

Holky díky za názory, na gynde jsem už na první prohlídce byla, ted tam radši zase zajdu, bylo mi od začátku blbe od žaludku, ale nezvracela jsem, ted při te chřipce jsem blila jak amina ve dne v noci. No a po tom zvracení, se mi ten žaludek asi uklidnil, protože ted už mi není nevolno

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru