Ahojky maminy jsem 28+1tt
A zjistily mi cholestazu.. Lezim v nemocnici uz druhy den nebo jsem cela zesipana od pupinku a mocc to svedi. Poradne mi jeste nic nerekli jen stale berou krev atd.
Plan porodu mam cisarsky rez. (14.05.2021) takze jeste moc brzo do porodu.
Mela jste to nektera ? Tuto nemoc a porod cisarak ?
Bylo vse v poradku ? Jak vse probihalo ? Zmizelo to vse pak po porodu ? Abych byla apson v klidu
Dekuji moc za vase odpovedi
Jo a po porodu to zmizelo, při druhem těhotenství jsem cholestazu už neměla. I kdyz mi preventivně doporučil držet nízkotucnou dietu
Měla jsem cholestázu, po porodu svědění zmizelo. Na kontrolní jaterní testy půjdu až po šestinedělí. Měla jsem rodit přirozeně jen o dva dny dříve, než byl termín porodu. Bohužel jsem malého nevytlačila, tak musel na svět císařem.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, mne cholestazu zjistili při prvním těhotenství až pri první návštěvě poradny v porodnici. Do té doby mě nenapadlo to svědění zmiňovat. Navíc já jsem to neměla tak hrozné si myslím. Ležela jsem 5 dni v nemocnici, nasadili mi léky a jaterní dietu. Po par dnech hodnoty žlučových kyselin klesly. Protože jsem měla ještě vysoký tlak (kvůli nim ale 😀)se rozhodli pro vyvolání porodu. Ale mala je předběhla 🙏
Je dost možné, ze se pro císaře rozhodnou kvůli cholestáze dřív.