Černá stolice i po vysazení železa
Dobrý den, nemusíte mít obavy. Já brala po porodu rovněž železo v tabletkách. Jsem kojící matka a ejhle moje malé dítě mělo také černou stolici. Umírala jsem strachy, četla internet. Nakonec jsem zvadla telefon a volala kámošce pediatričce. Může to být. Já měla stolici hodně tmavou. Trvalo to týden.
@nikolab20 zelezo barvi stolici, ale i muze zpusobovat zacpu - to jsou ty jine potize? Cerna stolice po zelezu muze byt I par dni, zalezi jak se rychle stravi. Me se to vzdy kompenzuje Magnesium po kterem je ridsi stolice.
Jsem anemicka stale i mimo tehotenstvi, horcik beru take dlouhodobe.
Právě,že mám po něm spíše řidší stoloci, ale s tím, že mám pocit že se mi chce na WC častěji za den a když jdu tak bez výsledku.Beru tardyferon. Dle jiného lékaře dle hodnot hemoglobinu vůbec není železo potřeba. Brala jsem železo asi dva týdny a stolice byla jak kdy někdy černá někdy ne, ale i tak mám trochu strach. Tak snad se to do pár dnů spraví a já to nebudu muset řešit
Po železe je to naprosto normalní, vůbec bych se toho nebála 🙂
Děkuji za uklidňující komentáře
Fakt je to normální, taky jsem brala Tradyferon
Já jsem ho brala i v prvním těhotenství, ale nepamatuju si to
ahoj, me rikala dr.,ze zbarvenim se pozna, ze ty tablety ucinkuji. jinak muzes zkusit prirodni Floradix.
Beru Sorbifer celé těhu a když mi ho magistra v lékárně vydávala, tak mě řádně poučila a já malém dostala záchvat smíchu:
"Železo vám bude barvit stolici do černá, může způsobovat zácpu, nebo průjem. Berteho na lačlo, tělo ho lépe zpracuje. Nesmí se kombinovat s mléčnými výrobky, zeleným a černým čajem a některými minerálkami, ideálně zapíjet ovocným juicem, nebo vodou" do toho já ještě beru magnesium 3x denně, ale to ranní musí mít od železa aspoň 2h odstup. Prostě kovbojka.
A co se vedlejšáků týká, stolice černá jak úhel, chvíli byla zácpa (pomohly švestky, meruňky a jablka, stačil i kompot) a pak vystřídal průjem, pak zas 3 dny klid...
Ale já měla problém s chudokrevnosti už i dřívávějc...
@kafr tak mě jste také celkem pobavila. Už jsem docela klidna. Jde o to že mám i crohnovu chorobu která mi teď dělá trošičku problém tak se více hlídám. No spíše už začínám být trochu hipochondr 😀. Já právě někdy když jdu na záchod tak je stolice normální a pak třeba jdu za chvíli a nebo druhý den a je úplně černá
Děkuji vše za odpovědí. Už jsem klidná protože na vážnější onemocněním je v mém věku dost brzy a také jsem byla před rokem a půl na kontrolní kolonoskopii. Výsledky úplně ukázkové i krev je v pořádku takže jen moje histerie 😂

Prosím o radu. Lékařka mi napsala železo a po dvou dnech od začátku užívání se u mě objevila černá stolice. Vím, že železo barví stolici,ale člověk si přečte na internetu co vše to může znamenat a už má černé myšlenky. V pondělí jsem železo vysadila v důsledku toho, že mi způsobovalo jiné potíže. Dnes je to dva dny od vysazení a stolice byla stále černá. Jak dlouho mám očekávat,že bude dlouho trvat než se toho úplně zbavím, abych mohla být klidna, že to opravdu způsobilo jen to železo. K lékařce jdu zase za dva týdny a myslím si, že mi bude chtít předepsat jiné, tak nevím jestli je možné se do té doby zbavit té černé stolice než začnu brát další železo