Canesten GYN 1 den 500 mg v těhotenství. Máte zkušenost?

9. črc 2023

Ahoj,
prosím o radu.. No klasická situace..

Jsem dnes 26+2 a jsem na dovolené až do soboty. A ozvala se mi kvasinková infekce. Zatím nic extra, lehký nekomfort, včera začalo slaboučke pálení a výtok je bílý hrudkovitý, bez zápachu. Ale zatím nic aktutního, na místní pohotovost, mezi nemocné, se mi teda kvůli tomu vůbec nechce.

Můj doktor má dovču, takže se mu dovolám nejdřív ve středu.

Šla jsem do lékárny, dostala jsem Canesten GYN 1 den, ale paní lékárnice s tím nebyla úplně v míru, že by raději chtěla vidět předpis. Tak jsem ji říkala, co se mi přihodilo a že nechci aby se mi to rozjelo a ona pak byla už milejší a říkala, že jo, že clotrimazol se v těhotenství užívat může. Ale že to proste nerada vidí, bez konzultace s lékařem - chápu. Říkala, ať si ji zavedu opatrně v leže, bez aplikátoru.

V letáku jsem se nic víc nedočetla, tak mě napadlo se zeptat ještě tady. Ráda bych si tabletu zavedla už dneska večer, protože nechci aby se mi to rozjelo.

Tablety znám, jako netěhotná už jsem užila a bez potíží.

Mate s Canesten Gyn 1 v těhotenství zkušenost?

Díky moc!!! 🙂

maya0964
11. črc 2023

Nesmí se používat v prvním trimestru jinak jak říkala lékárnice v leže a bez aplikátoru za dodržení všech hygienických pravidel a nebo oplachy z heřmánku. Nesedat si do něj, ale vzít žínku namočit do heřmánku a jemně nacucanou žínkou omývat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru