Hezky den,chci se zeptat..
Mam od včera kašel a i horečky.. Paralen pomáhá a doporucili mi v lékárně StopKasel.. Jenze je ted problém v tom ze nemuzu do sebe dostat nic k jidlu..jakmile se najim jdu zvracet..Snazim se alespon pít..Bude miminko v poradku kdyz takhle nejim..? 😔 jsem 11+3tt a jdene příští týden 1.screening...
Nesmíš se dehydrovat, bez jídla chvíli vydržíš. Tvé tělo ma jistě zasoby, ze kterých miminko vyzivis. Pokud by to trvalo dele, jed do nemocnice. Dlouhé zvracení a stahy žaludku jsou nebezpečné spis z pohledu vydrazdeni delohy než že by mimi nemelo vyzivu.
Bála bych se maximálně té horečky, ale když zabírá paralen, tak by to mělo být ok... Já celý první trimestr a část druhého skoro nejedla, zvracela, skončila i na kapackach, že jsem neudržela ani vodu, zhubla jsem cca 8kg... A bylo všechno v pořádku... Držím palce, určitě to bude dobré 🍀
7 měsíců těhotenství u obou děti jsem jedla jen rohlíky. Nic jiného jsem v zaludku neudržela. Takže par dni bych byla fakt v klidu
Zkusila jsem pár piškotů a porad popijim čaje..mam to ted co jsem onemocněla, jinak jsem poslední mesic uz jedla celkem vše..takze když ted pár dni nez se mi ulevi od tech bacilu budu jist malinko tak se miminku nic nestane?
@teplaka1 nestane 😉
Já zvracela celé těhotenství, 8m na rohlíkách, zmrzlině a coca cole, pár dní miminku opravdu neublíží🙂
Vůbec nic se nestane, mimčo si vezme z tvých zásob ;) Úplně v pohodě. Někdo prozvrací a není schopen se rozumně najíst větší část těhotenství, nebo má vážnou nemoc.. nějaké nachlazení je opravdu banalita. Kdybys napsala že ti pomáhá jen velký panák slivovice 3x denně, to by bylo horší 🙂) ale ve tvé situaci vůbec nestresuj, nějakou takovou epizodku má v těhotenství každá druhá ;)
Děkuju 🙏 uz jsem klidnější,snad uz si brzy budu moct dat normální jídlo..
Ahoj děvčata chtěla jsem se zeptat jsem v 10 týdnů těhotenství.snazim se jíst zdravě a zároveň co miminko potřebuje. Chodím na procházky a těhotenské plavání. Vše bylo v pořádku až do včerejška kdy jsem začala špinit ( trošku hnede krve 😔) samozřejmě mě vzal strach a zajela jsem do nemocnice kde mi bylo řečeno že mám slabou cévní stěnu a dostala jsem recept na vitamíny které jsem musela objednat protože u nás jsou vyprodané dnes jsem ale začala krvácet ne že by nějak hodně ale chvilkami trošku . Doktor mi řekl že se uvidí v pondělí co a jak mi řekne moje doktorka .ale já se bojím trošku preci jen mi už je 33 let a chtěla bych aby malé první bylo v pořádku
@lucikmazlik pokud šlo předtím o špinění a ted jde opravdu krev, je to duvod jet znovu k lékaři. Minimálně tam zavolej a rekni, ze se situace změnila k horšímu.
Ta krev, co ted z Tebe teče, je spíš tmavá nebo jasná?
V prvnim trimestru je špinění vcelku běžné. Ale vzdy je nutné ho nechat zkontrolovat ultrazvukem u lékaře. Může jit o maličkost ale i o život ohrožující stav.
@rotkapchen teď už momentálně je jasná červená . Je teda jen trošku není to že by nějak moc ale bohužel ano je 😔 u doktora jsem byla a zase jen arogance že mám v pondělí dojít za svou doktorkou že to nic nebude ani ultrazvuk už mi nechtěl udělat
A máš Ascorutin? Jinak asi ležet, kdyby se to zhoršilo, tak pohotovost. Jinak hodně holek v tehu krvácí a je ok. Já měla hnědé špinění, ale může být i krvácení z důvodu placenty previa. Měla jsem Ascorutin a klidový režim.
Aha promiň, teď jsem si všimla, že jsi v desátém týdnů, to může být pravděpodobně hematom. Ale i uh toho platí Ascorutin a klidový režim. Ještě někdy dávají utrogestan. Samozřejmě, kdyby se zhoršilo, tak pohotovost.
@ada22 ten prášek mám až odedneska u nás byl vyprodaný a až dnes jim to privezli tak jsem si ho hned vyzvedla
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@teplaka1 pokusila bych aspoň nějakou alternativu něco co by vám sedlo málo jde i o vaše tělo aby mělo sílu jinak mimco bude v poradku i když taky potřebuje vytaminy atd ..