Braly jste v těhotenství železo? Jaké?

michnovka
6. srp 2017

Ahoj holky,
braly jste v těhotenství železo?Kvůli špatnému krev.obrazu mi doktorka předepsala Maltofer.Sice je dobrý (žádná zácpa),ale doplácím na něj 1000kc.Chci doktorku požádat o jiný lék.
Mate zkušenost s něčím jiným, ideálně na přìrodnì bázi a levnější?

verunkanatalka
6. srp 2017

Ahoj,Maltofer jsem užívala po dobu šestinedělí na předpis od lékaře z porodnice a doplácela jsem max.100 kč.Jinak mi velice vyhovoval.

michnovka
autor
6. srp 2017

Tak to mě pěkně v lékárně natáhli,je tohle vůbec možný?

verunkanatalka
6. srp 2017

@michnovka no koukni i na internet.I tam je doplatek do 100 kč.Jinak jsou fakt fajn.Zmizela únava a zácpa nebyla.Schválně se zeptej doktora na ten doplatek,protože to je fakt divný..

marenkav
6. srp 2017

@michnovka ahoj, mě doktor předepsal tardyferon, nic jsem za něj sice nedoplacela, ale nedělá mi tedy vůbec dobre, často průjem a celkově mi to rozhodilo zažívání...takže ten za mě spis nedoporučuji ☹

aktakd
6. srp 2017

Fin ferrofortis, neni na predpis, stoji sice okolo 400,- Ale mel by byt ciste na prirodni bazi. Ja jsem ho snesla uplne v pohode, zadny vedlejdi ucinky. 😀

rory_g
6. srp 2017

Brala jsem Sorbifer, pak ještě dvoje, co už si nepamatuju a bylo mi po všech blbě, pak mi dr napsal Ferro - Folgamma a po těch dobrý. Ony často dělají těžko a špatně od žaludku, zácpy...chce to vyzkoušet.

fandysek_1
6. srp 2017

Taky beru ferro-folgamu. Doplatek ok a nežádoucí účinky žádné.

zdenkaell
6. srp 2017

@rory_g ferri folgamma se snáší líp, protože třeba oproti dorbiferu je tam třetinová dávka železa. Je to něco za něco.

rory_g
6. srp 2017

@zdenkaell já chodím na infuze, tak nevím, brala jsem to jen jen chvíli 🙂 Asi i záleží na dávkování, nevím...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru