Ahoj holky, mám asi tak od skoro začátku těhotenství v levém podpaží bouli....doktor řekl, že to může souvistet s těhotenstvím....ale nic víc jsem se zatím o tom nedozvěděla----nemůže se jednat o tzv. přídatnou mléčnou žlázu? má s tím některá zkušenosti? boule je -no taková přece jen větší......
miso, no já měla podpaží vždycky trochu boulaté, myslela jsem že jsou to špeky 😀 ale v těhotenství i např. před MS se mi vždycky ty boulezvětšily a bolely.. No a po porodu jak s emi nalila prsa a zatvrdla, tak jsem měla pod pažema naprosto tvrdé boule o velikosti citronu, bolest šílená..Taky jsem o tom nevěděla, doktorka resp. primářka v porodceříkala,že by bylo dobré je předdalším těhu odstranit.... 😅
Nechci strašit, ale není normální, když vás neposlal doktor na vyšetření. Je třeba vyhledat dalšího doktora. Nemusí to být nic, ale pro váš klid to udělejte. Tady asi nikdo konkrétně nepomůže. Kamarádka měla rakovinu prsu a boule měla i v podpaží. Neodkládejte to. Nechci, abyste nějak vyšilovala z mého příspěvku. Jen prostě si uvědomte, že je třeba zajít k lékaři. Včas odhalená nemoc se lépe léčí.
@trskova to bude ta pridatna mlecna zlaza...je ted aktivni..boli vas stejne jako kdyz se vam ted tvori mleko v prsou...mam tu zlazu v podpazdi taky uz deset let...doktor jen prohmatal a nikam me neposlal...ale asi se taky pripomenu..az pujdu na kontrolu...
@trskova v porodnici po porodu mi cpali talové ty ledové sáčky pod paže, aby se to chladilo.. Ale byl to děs, naprosto s vámi cítím.. Taky jsem nemohla dát ruce k sobě ☹ pomohl jen čas, ale do teď, jsou všechny hormonální zmény cítit i v tam :-/ byla jsem párkrát na sonu, naštěstí vše v pořádku..
Já to měla v konci těhotenství taky a v porodnici se to ještě zvětšilo. Prohlédli mě a řekli,že je to přídatná mléčná žláza a že to někomu může vyrůst opravdu hodně. Kojila sem jen měsíc a potom to hned zmizelo. Od té doby o tom nevím
já jsem skoro v půlce těhoteství a taky jsem si před 14ti dny našla bouličku ale přímo na prsu z venku, co se týče rakoviny tak je pravda že bouličky se můžou vytvořit i v podpaží nebo skoro u krku, taky z toho mám strach tak jsem si u doktorky vydupala mamograf i když je velká jenom asi jako třešnička. Takže žádanku už mám a buď mě objednaj nebo holt budu muset čekat půl dne ale to mě za to stojí. Na rovinu doktorovi řekni že máš z toho strach ať tě pošle taky máš na to nárok.
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s bulkou v podpaží při kojení? Objevila se mi už v těhotenství, ležela jsem kvůli jinému problémů v nemocnici a doktorka se m tomu vyjádřila že je to pravděpodobně zvětšena přídatná mléčná žláza. Bohužel mi přijde že po porodu se to zvětšilo, ale po kojení mi zase přijde že je trošku menší, ne tak zdurela. Díky za reakce
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ja nechci strasit ale navstivila bych jineho doktora