Ahoj holky, jsem ve 12.týdnu a průběžně celý den mám při chůzi bolesti v podbřišku, nejhorší je to asi pak odpoledne až k večeru, to mě v podbřišku při chůzi až propichuje. Ještě pořád pracuju, sice mám víceméně sedavé zaměstnání, ale sem tam musím i pobíhat a vyřizovat, může to být tím? Nebo je to normální? Vím, že děloha se mění, ale že mám ty bolesti každý den, to mě znervózňuje. A doktorka má bohužel dovolenou. ☹ Měla - nebo máte to některá taky? A co na to váš MUDr.? Moc díky za případně info, či rady. 😅
Ahoj, já jsem řešila taky, jen asi možná v menší míře, doktorka mi na to řekla, že je to normální, děloha v té době roste a šlachy se roztahují.Říkala, že kdybych měla křeče či začala špinit, tak mám přijít.
Jsem v 16. týdnu a bolesti v podbřišku mívám taky v podstatě během celého dne, u mě je to hlavně způsobeno péčí o "líného" ročního prcka, nechce se mu chodit, tak ho musím pořád přenášet, běžně ho lovím na schodech a tak... Včera už jsem taky čekala, že poletím do špitálu, dvakrát jsem si tak kýchla, že jsem si málem cvrkla a ta bolest byla neskutečná. Ale za chvilku bylo vše pořádku, je to naprosto normální, chce to klid a hořčík. Doktor mi taky řekl, že vážné by to bylo, až bych měla dlouho trvající křeče a špinění nebo krvácení.
Já to měla taky. Někdy mi ta bolest vystřelovala do břicha. To jsou ty vazy. Šetři se!
Taky jsem to tak měla mezi 12 - 15. tt, někdy mě to tak bolelo, že jsem nemohla pomalu chodit, ohnout se, spát.. Pokud nemáš vyloženě velké křeče či krvácení apod., tak se jedná s velkou pravděpodobností o natahování děložních vazů. Hodně teď odpočívej, doplň magnesko, nezvedat a netahat nic těžkého! 🙂 To přejde 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ano, může to být tím... Ono stačí třeba prudčeji vstát, nebo sednout, nebo být dýl na nohách a můžou se objevit bolesti. Pokud si ale nejsi jistá, zajeď si na gyn. pohotovost, když má Tvoje dr. dovolenou... Jinak si naordinovat magnesium a večer nohy hore a odpočívat