Ahoj holky, řešila některá z vás bolesti v oblasti vzpřimovačů, resp. v bederní oblasti? Poslední dobou jsou u mě nesnesitelné, hlavně po ránu. Někdy cítím i střílení do nohou, například při kýchnutí, prudkém smíchu apod. Byla jsem u doktora a ten mi předepsal něco proti bolesti, jako pouhé potlačení symptomů to ale domítám, chci řešit příčinu! Jsem již objednaná k neurologovi, ale má čas až za 2 měsíce a to už bude možná pozdě. Děkuji za každou radu.
Muze to byt i SI skloubeni, pomuze dobry fyzioterapeut...
Mam problemy s bederkou, je to neprijemny...
@monca_ruz22 Já mám to samé.Pomáhá mi cvičení na velkém nafukovacím míči a v noci spím na boku a mezi kolena si dávám menší polštářek.Tak to můžeš zkusit 😉
Měla jsem to prý zablokována L5 návštěva rehabilitačního lékaře hodně pomohla
Mám to taky a teď když jsem podruhé těhotná, nemůžu bolestí ráno vstát z postele. Musérka říkala, že je to SI skloubení. Mám to od prvního porodu.😔 Jestli se mi i druhy porod sekne do zad, tak se mám zase na co těšit🙁😞
Taky sháním neurologa ze stejného důvodu, nebere mi už 14 dní telefon, tak jsem ráda, že mám vůbec nějaký léky na bolest.... Chodím přesto 1x týdně cvičit pilates, doma cvičím na malém i velkém míči a ještě mažu Aulinem a stejně to bolí jak....A ještě mám skoliozu, takže děs a hrůza. Sháním si rehabilitační masáže - ne na pojištovnu, to bych čekala zas čtvrt roku...
@monca_ruz22 jinak pokud nechceš čekat na neurologa, zkus se nechat na pár dní hospotalizovat, to tě vyšetří dříve. Manžel se dostal k neurologovi, už dva týdny chodí na kapáky a nic moc změna. Je objednaný na CT a MR ale až na půlku června. Ale už zvažuje, že se právě nechá hospotalizovat, aby ho vyšetřili dříve.
Srpen-září čekáme mimčo a bojím se, že to nestihneme do té doby vyřešit
@monca_ruz22 Ve vetsine pripadu bolesti v bedrech souvisi s povolenymi nebo slabymi brisnimi svaly a tim padem nespravnym drzenim tela. Leky a masaze pouze utlumi bolesti ale resenim je pravidelne cviceni, posilovani brisnich svalu,eliminace nespravneho sezeni, drzeni tela a naucit se spravne zvedat predmety. Mluvim i z vlastni zkusenosti 😊. V prvim tehotenstvi jsem cvicila tehotenskou jogu, ted v dalsim se snazim totez. Jinak ty bedra boli a boli a neda se poradne ani spat.
Ano, presne jak pise @barchen bolest v bedrech je hlavne o povolenych svalech zad a bricha. Mluvim z vlastni zkusenosti 😀 Ja ted sla k obvodacce, ze me prave boli bedra, ona sahla na zada a rika - povoleny.... Sahne na bricho - povoleny... No tak pak se nedivte, ze vam to ta pater neudrzi 😀 pak me ale zacala šíleně bolet noha, tak jsem skoncila na neurologii na Bulovce, sice jsem cekala 6 hodin, nez jsem prisla na radu, ale okamzite jsem jela na CT a za dalsich 6 hodin uz jsem byla po operaci... Vyhrezla plotynka az do michy, lehce ochrnuta noha... Do te doby jsme nevedela, ze mam vyhrezlou plotynku 😀 Ale to uz je extrémní případ 😉
jinak pokud to hodne boli, tak suchy teplo a klid na luzku a jakmile bolesti ustoupi, zacit cvicit a nejlepe si najit dobreho fyzioterapeuta. Hodne pry hodne pomaha i Dornova metoda, ale s tim nemam osobni zkusenost
Děkuji moc za reakce je to jak říká @barchen a v podstate kdybych to neresila tak se mi muze asi pritizit jako @tichackova :(, coz me velmi mrzi. Byla jsem u fyzioterapeuta a doporucil mi nejake bezpecne cviky, jsete mame nekolik navstev tak uvidim, jak to tam bude vypadat. Ještě mě tam válí nějakým válečkem na těsto, nevím k čemu to mám přirovnat, něco jako toto https://www.healthlife.cz/produkt/masazni-valec... údajně mi tím povoluje přetíené svaly v oblasti stehen a v bederní oblasti - nějaká automasáž. Nevíte o nečem takovém abych si tom ohla koupit domů za nějakou nižší cenu? Přijde mi to drahé na váleček na těsto. ... děkujiiii 🙂 a mějte se krasně
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Když to střílí do nohy, může to pravděpodobně být plotýnka