Ahoj holky.
Chtela jsem se zeptat, zda nemate nekdo treba zkusenost.. od soboty me bolelo ucho, dutiny, uzliny, od toho pulka hlavy, volam doktorce, at si pry zajdu pro Sinupret, ten mi v lekarne nechteli dat, tak mam neco podobneho..trochu to pomaha, ale za uchem mam mensi boulicku asi v uzlinach nebo nevim, kde presne..bud jsem nekde nachladla nebo mam hruzu z toho, ze by to mohlo byt od zubu, mozna i od moudraku dole vlevo, kde mne poboliva ta tvar..nebo od nejakych zubu vice vzadu..uprimne se priznavam, ze od zacatku tehu mam strasny problem s cistenim zubu, priserny nevolnosti, doted zvracim po zubni paste :( takze nekdy jsem si je proste nevycistila..nikdy jsem se zuby problemy nemela, tak mne to ted prekvapilo..jde mi o to, ze nesnesu ani ten kartacek natoz nejake zubarske nacini v puse a treba jeste dezinfekci, gel, cokoliv :( co byste delali treba? Nestalo se vam to nekomu? narychlo mne vzit nechce..a jaky mate nazor na rtg?
@pavicka Zkus pouzivat ustni vodu bez alkoholu, pokud je to zub moudrosti, tak krom proplachu ustni vodou, prikladej i studene obklady,.zmensi to otok. Pripadne jeste hermankovy caj a delat vyplachy. Rtg zcela urcite ne, jsi tehotna. Je sice pravda,.ze muj zubar ze srandy vzdy rika,.ze ty paprsky jsou slabe, ze let letadlem pry je mnohem horsi (rikal neco o radiaci, ale nevim.co, tak nechci kecat). Rtg nemusi udelat nic, ale zaroven muze nenavratne poskodit plod. A osobne si myslim,.ze jakykoli dr.vcetne zubaru by rtg tehotne neudelal (jen za predpokladu, ze by to opravdu bylo nevyhnutelne). Kdyz jdes na rtg, tak prvni,.na co se sestra pta je,.zda nejsi tehotna.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mela jsem taky na konci prvniho trimestru zanet dasne.Presne jak pises,do zadu s kartackem jsem nemohla a udelal se mi tam zanet.Doslo to tak daleko,ze jak jsem si porad necim vyplachovala pusu,tak jsem si rozdrazdila dalsi zub a tam mi musela vzit nerv.Uz jsem mela zanet i v kosti.Doktorka zkousela dasen cistit,jen aby mi nemusela dat Atb.Zajdi si k zubarce at se ti na to podiva.Rano na bolesti.Trochu dasen odchlipla a vycistila nejakym roztokem.Co jsem zazila ja za bolesti nikomu nepreji,takze i nejaky ublinknuti na zubarskym kresle je proti tomu sranda.