Ahoj,
Jsem asi v 6 týdnu těhotenství a bolí mě v podbřišku, někteří lidi mi říkali, že bolest podbřišku je v těhotenství normální, ale mě to příjde brzo, že by mě bolel už v 6 týdnu a tak se chci zeptat, jestli jste tím některá taky trpěla a jestli to nemůže být nebezpečný ☹ a nemůže to mimču ublížit..
ahoj, jak píše petraw88 záleží jak moc silné křeče jsou. mě pobolívalo v podbříšku, myslela jsem že mi to signalizuje menstruaci.. rozpíná se děloha, takže mírná bolest, tlak v podbříšku už takhle brzy je normální. Jeslti si nejsi jistá, nejlepší je zajít na gyndu.
Ahoj, mě právě v začátcích podbřišek bolel dost. Bylo to takové tahání, občas píchnutí a bolest jako před MS. Dost se ozýval levý vaječník (vajíčko šlo právě z něj), bylo to nepříjemné, ale nic, co by se nedalo vydržet. Nikdy to netrvalo dlouho, vždycky tak 20 minut max. Pokud je ale bolest opravdu silná a neustupuje nebo pokud se jedná o křeče, navštívila bych lékaře.
Tak děkuju za rady 🙂 Jak tu píšete jedná se spíše o takový tlak v podbřišku a není to nic, co by se nedalo vydržet, jen jsem chtěla vědět, jestli je to už takhle brzo normální, protože jedna kamarádka mi psala, že je to normální, že se jen roztahuje děloha, jen mi to přišlo moc brzo...🙂
Ahoj. Me takhle bolel podbrisek, ale spis jak kdybych mela nachlazeny mocak, bolelo to asi tyden v kuse a pak jsem bohuzel potratila :( jestli to s tim melo souvislost, to nevim, ale pokud si nejsi jista a mas z neceho obavy, jdi s tim k doktorovi, lepsi jit 3x pro nic nez jednou pozde ;)
@obyvatelka Jj děkuju
Bolest v podbřišku je normální už i v takhle brzkém těhotenství, roztahuje se děloha. Pokud bolest nedoprovází krvácení, nebo špinění tak bych se nebála 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj záleží na tom jakého charakteru ta bolest je. Pokud je to spíše jako když se napínají vazy nebo jako při menstruaci a nebo křečovitá ty první dvě varianty bývají většinou v těhotenství normální samozřejmě křeče značí problém. Pokud tě tvá bolest hodně znepokojuje poraď se pro svůj klid z MUDr. 🙂