Bolest v podbřišku v 2. trimestru. Co dělat?

molly33
16. led 2022

Ahoj děvčata, mám dotaz jestli jste některá taky nezažila. Před 14ti dny jsem byla na pohotovosti s bolestí v podbřišku nic nezjistila doktorka, druhý den jsem jela na gyndu ke svému dr ten mě nevysetril a poslal mě rovnou zas na pohotovost, tam mi zjistili zánět močového měchýře měla jsem antibiotika + zaváděcí tablety. Po léčbě jsem měla jít na kontrolu ke svému gynekologovi tak jsem tam volala, že mě to stále trochu bolí v podbřišku a ona mi sestra řekla, že nemá cenu tam jezdit, že pokud nemám výtok doktor stim nic neudělá. Tak jsem byla u obvodní a ta mi zkontrolovala moč a ta je v pořádku. Jenže mě to asi 5 dní v kuse boli v podbřišku a jde to až k vaječníkům na obě strany.Neni to velká bolest jen taková, že o ní vím. Spíš nevím co dělat dál zkusit zase volat na gyndu? Jít raději na pohotovost? Nebo to bude roztahovani svalů? Znepokojuje mě to, že ta bolest je v kuse. Děkuji za jakou koliv zkušenost a odpověď. Jsem v 17+6 týdnu těhotenství.

mamikry
16. led 2022

@molly33 To je těžko soudit, v těhotenství se pořád něco rozpíná a pobolívá. Já jsem to měla taky, ale nikdy z toho nebyl zánět. Možná bych raději zajela na tu pohotovost s tím, že tě doktor nechce vyšetřit. Lepší stokrát zbytecně, než abys něco podcenila.

molly33
autor
16. led 2022

@mamikry děkuji ti za názor a bolelo tě taky třeba pár dní v kuse? I když malá bolest, ale v kuse?

mamikry
16. led 2022

@molly33 Taky, nekdy i vic, jako na menstruaci, az me z toho brnela trisla a nohy. Ale vzdycky to byl jen maly tlak, nic bolestiveho. I kdyz pri vstavani to obcas pichlo docela dost neprijemne. Od druheho trimestru mi i tvrdlo bricho sem tam.

molly33
autor
16. led 2022

@mamikry děkuji, že jsi se podělila o zkušenosti. Jsem poprvé těhotná tak jsem ráda za každou zkušenost.

mamikry
16. led 2022

@molly33 Jasne. Je toho spoustu noveho a clovek ma obavy. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru