Bolest v krku ve 14. tt

bbibianca
26. únor 2015

Zdravim, jsem 13+5 a vcera vecer me pri polknuti zacalo bolet v krku. Manzel me nahani k dr. Ale nevim jestli nevyzkouset nejake babske rady nejdriv. Nerada bych ohrozila ditko v brisku, ale zase nechce se mi chodit zbytecne. V posledni dobe cca 14 dnu jsrm obcas kychala, tak nevim jestli uz to nebylo k tomu. 😖

bbibianca
autor
26. únor 2015

Jinak si varim sipkovy caj s medem a citronem, ale ten se muze jen 2 x denne.a ted jsem si zacala strikat vincentku do nosu. Vim, ze dr. Mi asi nic moc neda a ja ani nechci jist pataky, ale jak jjsem psala nechci aby to pak bylo horsi a musela jit do an pro tehotne?tibiotik. Co se da koupit v lekarne

bajana
26. únor 2015

Najlepšie ti poradia priamo v lekárni. Z liekov sa veľa nemôže. A pouzi vyhľadávač, podobných diskusii je tu veľmi veľa.

petabb
26. únor 2015

Ahoj, já měla ve 14tt přesně to samý - bolet v krku a kýchání. Nejdřív jsem byla jen doma, ale nepřestávalo to, tak jsem šla k doktorovi a ten mi poradil často kloktat (NEPÍT) šalvěj a na rýmu nasávat nosem Vincentku (což bylo teda hrozný) a pomohlo to za den. Při teplotě paralen.

simdan
26. únor 2015

Já brala vždycky šalvějové pastilky Dr.Muller a pomohly 😉

danger007
26. únor 2015

U nas na krk pomahaji i obyc. hallsky.Nespolehej na to ze ti v kekarne neco doporucu ☹ jak slysi ze jsi tehotne splasi se a boji se,aby spatne neporadili.Nebo naopak ti prodaji vec ktera pro tehotnou vhodns neni (jen aby byl business) je to hnus ale je to tak.Vyzkousej zabal mokra vrstva a zavazat suchou vrstvou.Take muze pomoci prevarena voda trosku do toho med a vymackana stava z citronu.A vypit.Voda by nemela byt horka-st uplne neznici vitaminy z citronu.Jinak mrkni do krku,pokud by se ti tam zacly delat bile cepy, tak hned k lekari (vetsinou jd to znamka anginy) drzim palecky at ti cokoliv pomuze a nemusis jit pro atb.

ninive211
26. únor 2015

Můžeš septisan. A zrovna ty šalvějové pastilky bych teda moc nedoporučovala! Šalvěj je jednou ze zakázaných bylinek v těhotenství, může se maximálně ve slabším nálevu na kloktání.

pavcza
26. únor 2015

Já měla na začátku těhotenství kašel rýmu a asi v 15. tt se o mě pokoušela teplota, což mě též vyplašilo, protože jsem si našla, jak teplota může být nebezpečná, vim, že se může paralen, ale na ten jsem alergická. Neměla jsem ji ještě vysokou, ale bála jsem se, aby se to nezhoršovalo, tak jsem jela na pohotovost, ale běžná byla zavřená, tak mě poslali na příjem, kde byla ovšem chirurgie a paní se mi vysmála, co po nich chci, že jako nevim, co si vzít na chřipku, tak jsem odsekla, že nevim, když jsem těhotná a na paralen alergická. Tak volala na gyndu, do telefonu bylo znát, že se s druhou stranou ušklíbá, přišla jsem na gyndu, kde na chodbě se mnou mluvil bývalý primář se sestřičkou a připadala jsem si jako totální blbec. Bylo mi řečeno, ať si něco koupim v lékárně, že je úplně jedno co, tak jsem hlesla, že na všem píší, že v těhotenství nevhodný, doktor se smál, že to nesmim tak brát, že jemu je jedno, co si vezmu, ať si třeba koupim aspirin. No odcházela jsem se slzama v očích, že ze mě měl blbce co neví co si vzít na teplotu. Manžel šel do lékárny, kde mu samozřejmě řekli, že aspirin ať rozhodně neberu. Nevzala jsem, naštěstí teplota vymizela sama a nic velkého z toho nebylo.

petabb
26. únor 2015

Mě právě nedoporučoval ani ten Septisan i když je pro těhotný. Řikal, že ta šalvěj je lepší a když se nepije, tak nevadí a fakt pomohla. Šla jsem k němu, protože jsem měla strach z angíny, tu už by kloktáni asi nevyřešilo...

lv
26. únor 2015

@pavcza to se divim, ze řekl zrovna aspirin, který ředí krev a tudíž může vest ke krvácení..
Jinak spousta léků ma napsáno nevhodné u těhotenství /a kojení/ z toho důvodu, ze to na nich nikdo netestuje, nesmí.
Na bolest v krku je nejlepší Bioparox.

dolfino
26. únor 2015

Také jsem byla někdy okolo 15.tt. nachlazená - rýma, kašel a měla jsem navíc teploty 38°C. K doktoru jsem tedy nešla. Ale pila jsem bylinkové čaje - v lékarně Ti určitě poradí a hlavně čaj z čerstvého zázvoru s medem a citrónem. Dej si hodně ovoce, at máš plno vitamínů a buď víc v klidu, ikdyž já chodila těhu a s horečkou na 12 do práce... ☹ Určitě to brzy přejde... Jinak na horečku bys mohla i paralen. Ale pokud jsi jen nachlazená, tak bych žádné přášky nebrala...

bbibianca
autor
26. únor 2015

Holky dekuji moc za info jste zlate. Myslim, ze je to z vycerpani i kdyz jsem na neschopence. V pondeli jsem byla v Fn Brno na screeningu, zakze vecer jsme dorazili domu. A to jsem se nemihla dospat a ode dvou rano jiz byla vzhuru. V utery uklid na cely den a vcera zase v Brne u dr. Na cely den. To jsem spala zase jen 4 hodiny. Dnes konecne jsem spala 8 hodin. Asi zajdu do lekarny pro vincentku a nejake kloktadlo.

@petabb Muzes mi porDit jak jsi ji nasavala nosem? Na strankachvincentky je takova nalevka. Mas namysli tohle nebo inhalaci?

petabb
26. únor 2015

@bbibianca No, nalila jsem jí trochu do hrnečku a nosem nasála. Bylo to fakt nepříjemný kvůli těm bublinkám, ale pomohlo to. Pak jsem si koupila Vinc. kapky a to bylo mnohem lepší 😀

bbibianca
autor
26. únor 2015

@petabb No já už stríkám do nosu vincentka sprej, koupím ještě láhev na kloktání a uvažuji i o sirupu a pastilkách. Mají to pěkně rozepsaný na www.vincentka.cz, ale nevím co s čajů pít.. Vím, že se v těhu může zázvorový, ale ne příliš a taky šípkoví, ale ten se může tak 2 x za den... chjo...

petabb
26. únor 2015

@bbibianca Já pila ten Leros pro těhotný, je to, myslim, taky ze šípků.

michalusenka
26. únor 2015

@simdan kukam ale ze to neni vhodne pro tehotne?

lenjii
26. únor 2015

Ja byla nemocná od 11tt... Zrovna bolest v krku. dr mi řekl, že mohu panthenol pastilky, byly nic moc, ale pomohli mi 🙂

danger007
26. únor 2015

@bbibianca já si dnes koupila sirup a je i chuťově moc dobrý.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru