Dobrý večer všem 🙂
Prosím o radu... Jsem ve 21.tt a již od samého začátku mě trápí bolest v kříži a kyčlí. Na začátku 19.tt vše ustalo,tak jsem se začala radovat - předčasně... O víkendu mě opět rozbolel kříž. Ale tak,že nemůžu vůbec ležet na zádech,když se předkloním a chci se narovnat,tak cítím ohromnou pichlavou bolest vystrělující do nohy,na kterou se nemůžu postavit. Po chvilce ta bolest trošku povolí... Gynekolog mi doporučil konzultaci s obvodním dr. Nemáte s tím některá zkušenosti? Pokud ano,prosím, poraďte mi,co vám pomohlo. Předem moc děkuju
Může to být problém v křížovo kyčelním spojení. Dobrý fyzioterapeut to odblokuje a poradí cviky na hluboký stabilizační systém.
@kristyn.g nechci zase být za simulanta. Už se mi zhoršila alergie a astma ☹ Zkusím teda tu obvoďačku... V kříži mě bolí od doby kdy jsem ještě ani nevěděla,že jsem těhotná. Ale to,že mě tam začne píchat a nemarocnám se a nepostavím na nohu,tak to přišlo z ničeho nic... A teď jsem to cítila celou noc - takový tlak v levé části kříže... U nás na neurologii je to na hoodně dlouho - objednávají až za 3 měsíce 😀 Ale v Ústí nad Labem mě minule objednali za 3 týdny... Asi musím mít doporučení,viď?
@frantiska85 a on to i pozná? Nebo už to musím mít diagnostikované?
Ploténka by bolela jako prase, jestli v rámci možností funguješ, bude to spíš to skloubení. Myslím, že to pozná. Ploténky se dají zkouknout na sonu, to by šlo i v těhotenství.
@frantiska85 no ono to bolí jako prase,ale naštěstí to nebolí pořád... Domluvím se s obvodní aspoň na to sono,jestli to půjde.
@petule89 Ahoj, jestli ti bolest jde do nohy, tak to může být ploténka - měla jsem to před rokem. Plánovali jsme mimi, tak jsem se bála, ale neuroložka a rehabilitační a mi doporučily cviky a musím zaklepat, že to je uplně v pořádku. Za celé těhotenství mě nebolely záda, paráda.
@lllucielll kéž by se to srovnalo jen cviky. Zavolám si k obviďačce a poprosím jí o to doporučení. Rodit budeš teda normálně? Koukám,že už se ti blíží termín. Držím palce,ať vše proběhne v pořádku! 🙂
@petule89 Určitě si o to doporučení popros. Mně nejdřív hrozili operací, ale pak to spravily injekce a cvičení. Od té doby mám klid. Ano, rodit budu normálně. Prý to na porod nemá vliv. Blíží se to děsně, mám strach, ale zároveň se samozřejmě těším, až budu mít mrňouska u sebe 🙂
@lllucielll dneska už tam nejsou,ale hned zítra jim zavolám. Snad mi budou moc na té neurologii pomoc. Také už se těsím až bude mrňousek venku - teď už jak kope,tak je to takové "záživnější" 🙂 Vždycky se na ty kopanečky těším 🙂
@petule89 no k obvodnímu určitě můžeš ale napíše ti stejně doporučení na neurologii a můj obvodní mi řekl že když budu mít dopručení budou mě muset obědnat a když pujdu rovnou bez že mam akutní problém tak mě musí vzít hned - na počkání, tak jsem tam dnes zase byla a vyčekala jsem si to, sice se netváří ale musí... z nemocnice mě v sobotu totiž poslali k obvodní neuroložce 😠 . Můžeš mít ploténku a nemusíš, může to být jen zablokované, jestli to máš na straně v kříži tak to budeš mít asi podobné co já - mam zablokované to sklobení a i blokovanou páteř. Jestli máš problémy s nohou nebo nohama, citlivost atd tak tam jdi urychleně a určitě jim to i řekni. To není prý žádná sranda. Můj obvoďák dokonce říkal že to může i zůstat, takže nezharávat si. Určitě nejsi simulant. Na záda prý trpí 85% populace a v těhotenství se to prý zhoršuje.
Jinak co se týče té ploténky tak jsem jen četla v nějaké diskuzy že gynekolog třeba doporučí císaře, asi pak záleží jak to je vážné atd.. to se pak domluvíš na gyndě nebo u toho neurologa.
@petule89 Taky se na ty pohyby těším, doma si vždycky hned vyhrnu tričko a dívám se, jak se bříško vlní a jak mi tam dělá bouličky 😀 Jsem jak blázen...
@lllucielll jéé a já si říkala,že jsem jediný blázen,který s kopanečkem hned vytahuje triko 😀 Už se těším až budou vidět nožičky 🙂
@petule89 Tak vidíš, nejsi jediná 😀 Jj, nožičky jsou super - také s partnerem rádi sledujeme a nikdy bych neřekla, že mimi má takovou sílu 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ahoj, já ted měsíc marodím se zády. Určitě si dojdi k Neurologovi. Na rentgen nemůžeš ale podívá se na tebe, ozkouší a uvidíš. S tímhle se moc dělat nedá a v těhotneství se to prý běžně hodně zhoršuje. Třeba ti poradí nějaké cviky, sama neexperimentuj, na ploténku nejsou všechny cviky vhodné. Stalo se ti to tedy postupně nebo náhle?