Hezký den,
vím, že bolest kyčlí i SI kloubů je v těhotenství celkem normální záležitost. Podobné problémy jsem měla cca od 20. týdne. Ale vždycky se to dalo nějak rozchodit. Momentálně mám ale takové bolesti při chůzi, že mi znemožňují vyjít z domu a běžně fungovat. Jsem schopná "dojít" na záchod nebo si udělat něco k jídlu, ale je to vždycky záležitost na dlouhé lokte. V klidu (v sedě nebo v leže, případně ve stoje) to nebolí nebo jen chvilku po námaze. Ale při chůzi mi bolest vystřeluje přes třísla až do stehna, jako bych měla natažený sval a při nejlepší vůli víc než pár kroků opřená o nábytek prostě neudělám. Chtěla jsem se zeptat, měla jste to některá podobně? A má cenu s tím jezdit k doktorovi nebo mi prostě řekne, ať vydržím do porodu? Uvítám každou radu či zkušenost.
@mia_mia88 Já to měla u obou dětí, jen asi ne tak silné, protože jsem relativně normálně fungovala. Mimčo prý utlačuje různé vazy/šlachy, a tak to může fakt bolet. Takže asi vážně jen vydržet. Na druhou stranu, pokud si nejsi jistá, co ti tělo chce říct, klidně si k Mudr zajdi - pro klid duše.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
já to měla tak, že jsem skončila v nemocnici,zkoumali co mohli,na nic nepřišli. Prý vydržet. Nakonec pomohlo být absolutně v klidu, chodila jsem o berlích, nohu nenamáhala, odpočívala. Ted jsem tři týdny ok, ale skoro 3 měsíce jsem trpěla. Odeznělo to samo. Ale doktoři řekli paralen a vydržet. Rodit budu tak za měsíc a jsem ráda, že je to pryč.