Bolest mrtvého zubu v těhotenství. Co dělat?

kayliess
8. pro 2022

Ahoj, o vikendu se mi zacal klubat opar a vcera se k tomu pridala bolest dasni nebo zubu na te straně. Mám tam uspesne endoskopicky osetrenou sestku asi uz 5 let(predtim ji tak 4x otevrel muj puvodni doktor a vycistil neuspesne) pokazde ji dr kontroluje na preventivce jestli se pod ni netvori zanet a pta se me na ni. Parkrat me znova za tech 5 let zacala bolet, ale prislo se na to ze je citlivejsi na nachlazeni, bolest hlavy, rust osmicky v okoli (ty uz mam venku) nebo zanet dasni v blizkosti a zadny zanet pod korenem se uz nepotvrdil…

Od te doby co jsem tehotna byla zase parkrat citlivejsi ale samo to preslo. Kazdopadne od vcera ji citim celkem dost, nevim jestli by to nemohlo byt nateklyma uzlinama vzhledem k oparu? Bohuzel kvuli oparu nemuzu k zubari, tak uplne nevim co delat…

Opar nemam poprve, pouzila jsem naplast na opary, vitaminy B, dasen cistim mezizubnimi kartacky a pouzivam corsodyl gel. Samozrejme mam nejvetsi starost o zdravy vyvoj miminka, jsem 32tt.

Prosim o pomoc maminky co prozily neco podobneho nebo maji tip co by mohlo zabrat. Dekuji. 🙏

malytlustyhroch
8. pro 2022

@kayliess me to mrtvy zuby taky delaj, vsechny ty duvody, co si uvedla a pri oparu taky,ale ja mam teda mrtvy jednicky a opar, kdyz, tak primo nad nima, nekdy vic, nekdy min. Ted zrovna s rymou me trapily nekolik dni a to bylo jen par dni po kontrole s rentgenem u zubarky. Presla ryma preslo dloubani a boleni zubu. Na opary mi nejlip funguje lih.

kayliess
autor
8. pro 2022

@malytlustyhroch super, moc dekuji za odpověď. Tak věřím, že to bude dobré.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru