Ahoj holky jsem 23tt a zacal me bolet moudrak. Nejspis roste, ale pekne to boli. Zatim jsem teda schopna vydrzet bez prasku ale bojim se ze se to rozjede, nebo aby to nevyvolalo dalsi komplikace v tehu :(
Na trhani moudraku jsem mela jit uz davno, ale nejak sem to porad odkladala :/ a ted potvora zacne bolet.
Jsem objednana na vytrzeni moudraku hned po porodu, ale stejne nevim zda pujdu. Asi podle toho jak budu schopna a jak se budu po porodu citit 🙂
Myslite ze by treba bylo jit rozumne ted v tehu?nebo to proste nejak vydrzet a jit opravdu az po tom porodu?
dekuji za vsechny rady
Jinak v tehu bych si trhat nenechala..mama mela s moudrakem velke problemy, nemohli zastavit krvaceni a brala dvoje atb..
Taky doporučuju to čištění peroxidem, injekční stříkačkou s tupou kanylou kolem zubu nebo i pod dáseň, pokud je třeba trochu odchlíplá. Pomohlo to na chvíli hned po čištění a za pár dní jsem měla pokoj úplně 🙂
Já bych teda k zubaři šla.
Momentálně jsem 3 týdny po extrakci druhé osmičky. Na první jsem byla před 3 lety, takže taky jsem se dlouho odhodlavala. A už budu mít klid. Měla jsem je částečně pod dásní,takže stehy, antibiotika a Aulin.
Těhotenství a po porodu nejsou ideální období,ale potom už bych to moc neodkládala a budeš mít klid. Zánět může být horší než místní anestezie a léky ( které nebývají ani nutné)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja mela jit pred tehotenstvim na trhani na stomatochirurgii a ze strachu jsem nesla a uz se jednou taky ozval. Pomohlo mi cisteni peroxidem - mam vzdy hodne nateklou dasen, tak jsem pod ni opatrne vstrikla jehlickou peroxid a do rana byl klid. Zubar mi to vzdy jen takhle vycistil a taky to pomohlo 🙂 budu se muset odhodlat a nechat si ho vytrhnout po porodu :-/ pred tehotenstvim jsem mela hodne velky zanet, nepomahali zadne prasky a opravdu jsem trpela..zkus to podchytit v zacatku, radsi si zajit k zubari driv nez pak brat atb a modlit se at bolest konecne prejde