Ahoj maminky, jsem ve 22tt a je to moje druhé těhu. Už v tom prvním jsem začala mít ve 3m problémy s tím, že mě začala šílená bolest mezi lopatkami a následně to přešlo do hrudníku na přední straně. Nedá se říct jestli pravá nebo levá strana, je to tak celkově. Z toho potom začnu odpadávat. Nejdřív je mi na zvracení (to nikdy nepomohlo), potom ztratím veškerou sílu, leje ze mě pot, ale zároveň semnou mele zima. Potom ssebou buď švihnu nebo to po pár hodinách přejde. V nemocnici na nic nepřišli. Ani v roce 2019 a ani teď kdy se mi to stalo po prvé v tom 22tt. Pomůže mi jedině kapačka, ale s tím že mě samozřejmě vždycky nechají v nemocnici ležet tři dny což se mi nelíbí protože semnou stejně nic nedělají a tyhle stavy mám nepravidelně. Oni mluví o žlučníku a dietě, ale je mi někdy zle i ze suchého rohlíku. Nemáte někdo zkušenosti co s tím? Už jsem naprosto zoufalá 😭. Díky
Tak buď je to žlučník nebo je to arytmie....měla jsem v těhu oboje.....arytmie po porodu přešla a žlučník jsem si nechala vytáhnout
@lenerka1 Fyzio mě viděla v prvním těhu až cca měsíc před porodem a pak přišly Vánoce takže mě to zrušili a bylo vyřešeno. Našla zatuhlý sval jakoby pod levou lopatkou, ale cviky atd nepomáhali. EKG mi měřili teď i tehdy a všechno v pořádku. Diastázu si myslím že nemám, všechny tyhle problémy po porodu odezněli a tři roky bylo všechno v normálu. Až teď mě to zase chytlo 😞.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@denydeny2 A fyzio vás viděla? Já mám od druhého těhotenství problémy s hrudní páteří a sice to nemám tak zlé, ale pocity, že mám infarkt, brnění palce u nohy, nausea, bolesti hlavy, že mě to vyřadí z provozu. Po půl roce cvičení jsem se všeho zbavila. Ona prý i diastaza může druhotně způsobovat třeba arytmie.