Ahoj holky, jsem v 15tt a včera mě naprosto ukrutně bolela hlava, křičela jsem a brečela bolestí, poprvý v životě se mi tohle stalo, snažila jsem se celý den to vydržet, pila jsem čistou vodu, snažila se usnout, ale nic...opravdu mě z toho bolely už i zuby, šíje a tak jsem to v pul druhy v noci nevydržela a vzala si ibuprofen, myslíte, že se může miminku něco stát? Mám z toho ted výčitky, ale v tu chvíli jsem byla bolestí uplně bez sebe ☹
@gabriela_85 ahoj, trpím na migrény a bohužel ani v těhu se mi nevyhly a můj gyn mi brufen schválil....jak píše mouse - když se vezme jeden tak by se nemělo nic stát....já ho brala ve všechy trimestrech a v pohodě....
taky mě občas bolívá hlava a jediné co mi pomáhá je brufen,tak jsem u prvního těhotenství z toho měla obavy,ale koupila jsem v lékárně nějakou mastičku z bylinek na potírání spánků při bolesti a kupodivu mi to pomáhalo.Ale taky si nemyslím že pokud se vezme jeden brufen vyjímečně že by to mimču uškodilo
Díky moc holky, ja z toho byla uplně vyplašená ale takovou bolest hlavy jsem měla opravdu poprvé v životě...pořád jsem se držela a říkala si, že kvůli mimi nemůžu, ale nakonec jsem to nezvládla a vzala si ho. neberu ani léky na alergii no prostě nic a snažim se fakt do sebe nic necpat, ale tohle byla otázka "života a smrti", pže kdybych si ten brufen nevzala tak určitě skočim z balkona
@gabriela_85 tak pokud si vzala brufen jednou, tak by se snad nic stát nemělo, ale už si ho příště neber. Je opravdu v těhotenství zakázaný, a to po celou dobu, viz
http://safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=178&...
To si radši vem Paralen, ten zabere taky a v těhotenství se může téměř "volně".
Ještě jsi psala o lécích na alergii, tak ty se v těhotenství můžou, není je potřeba vysazovat.
@pampeliska1 no jo otázka je jestli paralen pomůže,mě třeba nikdy na bolest hlavy nezabral,ale naštěstí mi pomáhala ta mastička jak jsem psala výš 😉
@versam tak určitě by bylo lepší ho první vyzkoušet, zvlášť, když se to stalo poprvé v životě.
Jak se tam mastička jmenuje? Taky mě někdy bolívá hlava večer, ale na léky to naštěstí není.
@pampeliska1 to si právě nepamatuju,vím jen že to bylo přírodní,byla to taková menší žlutá tuba.Musím vyrazit do lékárny a koupit si jí,abych byla připravená,kdyby mě hlava začla bolet,tak pak napíšu název
@pampeliska1 tak jsem si vzpoměla tohle je ona 🙂 http://www.lekarna.cz/aromatica-kosmin-pri-bole...
@versam díííky 😉 😎
zkus tohle http://www.lekarna.cz/barny-s-flavomigran-tbl-15/ ale nevim jak v těhotenství 😒
@gabriela_85 myslím,že se nic stát nemůže.Ve ii trim,což už jsi je Brufen myslím bezpečný.Nesmí se před porodem.Miminku by se mohlo stát něco se srdíčkem.Ale až ve ii. trimestru.
v I. a II. trimestru můžeš, ve III, nesmíš!
Brufen nevím, ale paralen jo,. a v lékarně mi říkali, že v II. trimestru můžu v akutním případě Nurofen.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@gabriela_85 tak když ho nebereš každý den po hrstech,tak to mimi neuškodí...mě to gyndr. v ojedinělých případech povolil a takhle hnusná migréna k tomu patří..hlavně nebrat aspirin, sice je nejvíc ohrožující v třetím trimestru,ale tomu bych se vyhnula obloukem po celé těhu.