Ahoj holky,dá se užívat nějaký medikament nebo doplňek stravy při bolestech hlavy v 1.trimestru?Zatím trpím tiše jako zvíře...nemáte zkušenost?
@slimacikmia Ahá,tak to jsi měla od očí,já tím trpívám běžně a nevím proč nebo co mi chybí,jestli to může být vysazením léků proti alergii,těžko říct...
Ahoj, taky me obcas boli hlava, po vysazeni antikoncepce prestaly veskere migreny s aurou. obcas se bolesti hlavy vraci, prasky neberu zadne, ani Ibalgin.kazdopadne doporucuji cviceni krcni patere-tzv.kulicku na vodotrisku->jemne pohybovani hlavou ze strany na stranu. pak pomaha prisun horciku, treba Magnesia a vlaknina-banany, vlocky. pak jeste mackani reflexnich bodu na ruce-viz.strycek google
Děkuji,hořčík jsem nastřelila,krk procvičila,pocucávám čajík a ležím jak mrtvolka
@gujduska pokud trpis normálně na migreny,tak v těhotenství je to k nevydrzeni. Aspon u mě to tak bylo,nepomahalo nic. Ale pro mě je malinko úleva namočit kapesník do vody a polit alpou,dost to studi. A pokud to jde,tak zaspat.. mě to tyralo první 4 mesice v kuse a k tomu 24 hodin zvracení
Ahoj, já když to nemohla už vydržet pomohl mi paralen, někdy zabralo i kafe. Ale naštěstí to bylo jenom nějaké období které asi po měsíci přešlo. Dr. mi na to dal hořčík, ale ja ho moc brát nechtěla, tak jsem měla asi 3 :D
@gujduska u prvního těhotenství jsem to měla stejně
doporučuju hodně pít a odpočívat... jinak na bolesti hlavy se podle typu dá brát tinktura na posílení ledvin nebo jater nebo žaludku, záleží jak to probíhá...
kdyžtak mi napište zprávu
Děkuji za všechny příspěvky,včera ta bolest byla už nesnesitelná,po práci jsem hodila sprchu a práskla sebou do peřin s chladivým obkladem s trochou Alpy,to mi docela pomohlo,teď se jen děsím,kdy to nastane zase
Já na to zatím nevyzrála, paralen nepomáhá, obklady taky ne, klid je fajn, ale nesmím otevřít oči a musím ležet (což prostě v práci nejde ) ..takže si tak tiše trpím, jsem nervní a nepříjemná než to za tři dny přejde. Zrovna teď je mi úžasně bolí mě z toho i oči, špatně mi naštěstí už přestalo být
@gujduska nejlépe řešit přírodní cestou - např.
- bylinky (po poradě, pozor na ty, které se nesmí užívat v těhotenství, nejlépe na míru)
- Bachovy esence, spouštěčem může být nějaká nerovnováha v těle, častokrát i psychická, opět nejlíp namíchané na míru
kromě toho hodně pít... odpočívat/spát... sprcha, masáž (spánky, šíjové svaly, ramena, ale také třeba záda, nohy)... dechová cvičení jsou také výborná... obklady
pravidelně jíst, v menších dávkách
často chodit na čerstvý vzduch nebo větrat, to snižuje pravděpodobnost bolestí hlavy (vyhýbat se kouři a vydýchaným místnostem)
Jinak je dobré vyhnout se některým jídlům, která mohou vadit - např. uzeniny, mléčné výrobky, čokoláda ... naopak je dobré doplňovat přírodní minerály/vitamíny jako prevenci bolestí hlavy (zdravá strava, přírodní formy minerálů, rozhodně ne žádné výživové doplňky typu chlorella, které mohou spouštět čištění organismu)
1. trimestr je náročný, protože se hodně mění hladina hormonů, játra i ledviny musí hodně pracovat... tedy je dobrý celkově šetřící režim
Mě to trápilo celé těhotenství, může se brát paralen. Ibalgin ne.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@gujduska neuzivala som nic, ale u mna to bolo kvoli ociam. Dr mi dala umele slzicky a cuduj sa svete, bolo po bolestiach....a to som trpela skoro 3 mesiace, kym sa to takto vyriesilo...kto by to bol povedal.