Bolest hlavy. Co na to, abych mohlo trochu fungovat?

eliska1998
Včera v 16:21

Ahojky prosim poraďte co na ukrutnou bolest hlavy😭 Strasne me boli oci a tresti hlava od rana a nevim si vubec rady jak to alespon trochu zmírnit😔 nejsem vubec schopna niceho a potrebuji alespon trochu fungovat🙏

nanyh
Včera v 17:16

Já měla migrény celý první trimestr. 2x týdně. Gelový pytlík na čelo, zatáhnout rolety a jít spát. Nic jiného nepomohlo. 🫣

azanka
Včera v 17:25

@eliska1998 u mě se takhle prijevoval zánět mozkových blan. Pokud to nepřestává, jela bych na pohotovost.

eliska1998
autor
Včera v 17:31

Holky prosim jeste teda do toho zvracim a kdyz smrkam tak smrkam krev ale neteče jen kdyz smrkam 🙄 rikala jsem si jestli treba nepraska nejaka Žilka kdyz zvracim a kdyz me boli tahle hlava 😏

anetacoufalova
Včera v 18:49

@eliska1998 vem si paralen, mokrej studenej hard na hlavu, lehnout si někam, kde je tma, žádná TV a usnout.. 🙂

prejeta_zaba
Včera v 19:19

Máš horečku? Covid, zánět dutin...

eliska1998
autor
Včera v 20:00

@prejeta_zaba horecku nemam vubec 😔

eliska1998
autor
Včera v 20:00

@prejeta_zaba covid taky ne delala jsem test 😔

eliska1998
autor
Včera v 20:01

@anetacoufalova Paralen prave vubec nezabírá a bohuzel mam doma 3 letou dcerku a s ni to nejde byt v klidu a ve tmě 😭

anetacoufalova
Včera v 20:02

@eliska1998 aha :( tak jak půjde spinkat, tak jdi taky.. a fakt ten studenej obklad.. hodně uleví..

vlasta1981
Včera v 20:15

@eliska1998 v dm prodávají tyčinku na bolest hlavy a taky mi hodně pomáhá masírovat akupresurní body na hlavě a ruce . Ale vypadá to na zánět dutin zašla bych na ORL a hlavně bych si nechala nebo měřila tlak .

ajja87
Včera v 20:52

Tak jestli nejsi těhotná,tak ibalgin?

eliska1998
autor
Včera v 20:58

@vlasta1981 Dekuju urcite zajdu ❤️🙏

eliska1998
autor
Včera v 20:58

@ajja87 Kdybych nebyla tehotna nepisu do tehle skupiny😅❤️

simkrk
Včera v 21:03

Me vždy nejlépe zabere Valetol a pak si hodně chválí roll-on z DMka na spánky, na bolest hlavy 😊a někdy me pomůže horká sprcha, když mi teče voda na krk, záda.. 👌😊
Aaa teď čtu v těhotenství 😁 Valetol nevím, zda se může 😀

ajja87
Včera v 21:03

@eliska1998 omlouvám se, nečetla jsem do jaké skupiny píšeš, otevřela jsem na hlavní straně diskuzí a přečetla jen příspěvek 🤦

reeeza
Včera v 21:20

Ahoj rozhodně nechci strašit, ale já takhle měla začátkem těhotenství trombózu žilních splavů v mozku. Sanitka mě odvezla že prý mám migrénu, kdybych doktorce na příjmu neřekla že můj taťka měl tromby, neposlali by mě na CT, nezjistili by nic a poslali by mě domů s migrénou...a já mohla i upadnout časem do kómatu či zemřít. Příznaky jsou bohužel stejné jako u migrény, ake varovné je zvracení..

Asi 3 dny jsem měla brutální bolest hlavy ( ostrou nebo pulzující, na různých místech, celkouvou i lokální), mžitky před očima a celkově světloplachost a poslední den když už jsem i zvracela tak jsme volali rychlou..

Spouštěč bývá právě vysoká hladina estrogenů v těhotenství, genetické predispozice a infekce. Já měla všechny 3 uvedené spouštěče ( asi týden jsem měla totiž kašel a rýmu a bolest ucha). Případně úraz bývá taky spouštěč...

Takže nechci strašit. My to máme v rodině a mě díky tomu zjistili trombofilní mutaci a musím si píchat heparin na ředění krve.
Plus jsem byla po řízeném KETu takže jsem do sebe ládovala velké množství umělých estrogenů.
Do toho ta infekce..
Blbý je že se to dá zjistit jen CT, které použije- li se kontrastní látka, může být pro plod rizikové. Budou li ti chtít udělat CT, chtěj ho zprvu jen bez kontrastní látky.

Vůbec to ale nemusí být tvůj případ!!

Ale vzhledem k mé zkušenosti sdílím.

eliska1998
autor
Včera ve 23:57

@reeeza Dekuji mockrat jste zlata ❤️ jestli me to ani zitra neprejde hned letim do nemocnice radsi 😏 ja mam totiz vic toho nez jen migreny prave i to zvraceni a smrkam z nosu krev😭

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru