Dobrý den maminky,
chtěla jsem se zeptat, momentálně jsem ve 30tt a trpí na bolest bederní páteře, která mi střílí do pravé nohy. Vstát z postele, nebo se i jen v noci obrátit na jiný bok pro mě začíná být noční můrou. Měla jste to taky tak některá, co Vám pomohlo na úlevu? 😔
já už od cca 15 tt taky trpím. U prvního těhotenství to začalo až 6.-7.měsíc. Po delším sezení ostrá píchavá bolest v kyčlích... děs běs. Teď jsem otravolala u praktickýho doktora, aby mi dal doporučení na fyzioterapeuta, že to nemůžu ještě 5m vydržet do porodu, mám 16m dceru - a našla jsem si výborné rehabilitační centrum, kde berou i takhle ,,rizikové" (rozuměj těhotné) klienty. Neplatím nic, je to na pojišťovnu. I v tomto pokročilejším těhotenství můžou pomoct cviky, reflexní terapie plosky nohy (zrovna dnes mi dělali) a tak. Ukážou, ví, co můžeš a co nemůžeš. Držím palce. Jo jinak mi radili jak praktik, tak na fyzio suché teplo - elektrickou dečku, nahřívací lahev...
Nevím, jak moc velké bolesti to jsou, ale mně při bolení zad hodně pomohl těhotenský polštář, zejména v noci. Krásně se mi vytvaruje podél zad, podepře bříško a nohy drží v takové poloze, že mě pak nebolí kyčle. Jednou jsem si dala spánek bez něj a den a půl se nemohla pořádně chodit, protože můžu spát jenom na boku a přeležela jsem si jednu stranu. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já bohužel již v 21tt trpím komplet na páteř, vše se mi blokuje od krční až dolů, bederka už mi s bříškem nejde odblokovávat tak, jak jsem to dělala dřív......ale otravovala jsem u ortopedky tak dlouho, že mi předepsala poukaz na maternu, bez poukazu bych to nedoporučovala, protože stojí cca 1000,-, ale od doktora je plně hrazená pojišťovnou. Používám jí první týden a poprvé jsem jí použila, když jsem šla žehlit, normálně bych vyžehlila košili a léčila se z toho týden, ale s tímhle jsem zmákla vyžehlit všechno a bederka nebolela prakticky vůbec. 😉