Ahoj maminky, chtěla bych zjistit, jestli máte některá zkušenosti s úlevami od nesmírně obtěžujícího brnění až bolesti a necitlivosti v rukou a zápěstí. Nedám ruku v pěst, nic nenakrájím, drobná motorika je úplně pryč, pomalu se na wc ani neutřu. Podle gynekoložky jde o běžný neurologický problém s karpálními tunely, což by mělo poporodně odeznít a nic se s tím dělat nedá. Nicméně mám do konce těhu ještě 3 měsíce a mám dojem, že nevydržím ani den. Jestli máte některá nějaký i babský tip jak ulevit, budu moc ráda když se podělíte!
Mela jsem taky,pomohl navleky a v noci mit ruce ve zvysene poloze oproti telu. Po porodu to odeznelo.
Já nenapsala, že něco na způsob ortéz už používám, je to o facku lepší, ale v pohybu mi to nijak výrazně nepomohlo. Zkoušela jsem cvičení i mastičky, Wobenzym i obklady z bylinek, studený i teplý....jsem fakt zoufalá. Každopádně děkuj za odkaz i reakce, vážím si toho.
mám to taky, hlavně v pravé ruce a popravdě na nic jsem zatím nepřišla.. někdo mi radil jíst denně hrst mandlí, ale ty já nemůžu kvůli ekzému, tak zkus toto ;)
Na karpál mi pomáhá ruce stáhnout obinadlem a trochu se uleví. Při noční bolesti pustit ledovou vodu na ruce a chladit krémem z alpy. Jinak mě běžné cviky spíše dráždí a pomohla mi reflexní terapie. Zajdi za obvodním lékařem, ať tě pošle na rehabilitaci a ať ti trochu pomůžou. Tlačí se na různé body a uvolňuje to. Nevím jestli se to může v těhotenství, ale za pokus nic nedáš.
Tipla bych si, že o karpály nejde, že je to přetížením krční páteře. Vydala bych se na rehabku, tam řeknou víc.
Také mě napadlo, zda to není od páteře...rehabilitací určitě nic nezkazíš🙂
@kajalka Muze byt,ale tohle fakt vypada na karpal. V tehotenstvi nekomu "natece obal nervu" v karpalnim tunelu a projevuje se to prave tim,co popsala zakladatelka. Funguje vse,co trochu zmirni otoky- chlad atd. Jak po porodu telo splaskne,problem se vyresi 🙂 At je to,co je to,hlavne at se zakladatelce ulevi.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, ještě nejsem maminka ( o miminko se snažíme), ale moje sestra tohle měla také. Ještě dodnes má. Používala speciální návleky - http://www.zdravibezchemie.cz/e-shop/e-shop/28-...
a cvičila speciální cviky. To si normálně vygoogli 🙂 Říkala, že jí to pomáhalo