Bolest a brnění v rukou v těhotenství, jak si ulevit?

janysek
30. led 2017

Ahoj maminky, chtěla bych zjistit, jestli máte některá zkušenosti s úlevami od nesmírně obtěžujícího brnění až bolesti a necitlivosti v rukou a zápěstí. Nedám ruku v pěst, nic nenakrájím, drobná motorika je úplně pryč, pomalu se na wc ani neutřu. Podle gynekoložky jde o běžný neurologický problém s karpálními tunely, což by mělo poporodně odeznít a nic se s tím dělat nedá. Nicméně mám do konce těhu ještě 3 měsíce a mám dojem, že nevydržím ani den. Jestli máte některá nějaký i babský tip jak ulevit, budu moc ráda když se podělíte!

ajinka0991
30. led 2017

Ahoj, ještě nejsem maminka ( o miminko se snažíme), ale moje sestra tohle měla také. Ještě dodnes má. Používala speciální návleky - http://www.zdravibezchemie.cz/e-shop/e-shop/28-...

a cvičila speciální cviky. To si normálně vygoogli 🙂 Říkala, že jí to pomáhalo

cica002
30. led 2017

Mela jsem taky,pomohl navleky a v noci mit ruce ve zvysene poloze oproti telu. Po porodu to odeznelo.

janysek
autor
30. led 2017

Já nenapsala, že něco na způsob ortéz už používám, je to o facku lepší, ale v pohybu mi to nijak výrazně nepomohlo. Zkoušela jsem cvičení i mastičky, Wobenzym i obklady z bylinek, studený i teplý....jsem fakt zoufalá. Každopádně děkuj za odkaz i reakce, vážím si toho.

veruzou
31. led 2017

mám to taky, hlavně v pravé ruce a popravdě na nic jsem zatím nepřišla.. někdo mi radil jíst denně hrst mandlí, ale ty já nemůžu kvůli ekzému, tak zkus toto ;)

fandysek_1
1. únor 2017

Na karpál mi pomáhá ruce stáhnout obinadlem a trochu se uleví. Při noční bolesti pustit ledovou vodu na ruce a chladit krémem z alpy. Jinak mě běžné cviky spíše dráždí a pomohla mi reflexní terapie. Zajdi za obvodním lékařem, ať tě pošle na rehabilitaci a ať ti trochu pomůžou. Tlačí se na různé body a uvolňuje to. Nevím jestli se to může v těhotenství, ale za pokus nic nedáš.

kajalka
1. únor 2017

Tipla bych si, že o karpály nejde, že je to přetížením krční páteře. Vydala bych se na rehabku, tam řeknou víc.

kocour1
1. únor 2017

Také mě napadlo, zda to není od páteře...rehabilitací určitě nic nezkazíš🙂

cica002
1. únor 2017

@kajalka Muze byt,ale tohle fakt vypada na karpal. V tehotenstvi nekomu "natece obal nervu" v karpalnim tunelu a projevuje se to prave tim,co popsala zakladatelka. Funguje vse,co trochu zmirni otoky- chlad atd. Jak po porodu telo splaskne,problem se vyresi 🙂 At je to,co je to,hlavne at se zakladatelce ulevi.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru