Bolení v krku 17. týden těhotenství, co můžu?

jajinkaboh
29. srp 2015

Ahoj holky, jsem v 17týdnu a bolí mě v krku,máte nějaké rady co můžu a co ne?Moje praktická má dovolenou

anakolut
29. srp 2015

Ahoj, jsem v 7. týdnu a mám zánět hltanu. CRP na pomezí bakteriální infekce. Zatím beru Bioparox a kloktám Vincetnku, ale nějak to zatím nepomáhá. Ten Biopraox se dle mé dr. může. Zkus se poradit s gynekoložkou, když má praktická dovolenou. Já se na to taky chystám.

blenny
29. srp 2015

ahoj ak ta boli v krku výborne su pastilky septisan tusim tak sa volaju, fakt super. Inak aj bioparox ale ten mi dr napisala az pri angine. A ked neprechadzala tak penicilin je neskodny. Prajem skoré uzdravenie 🙂

ojo
29. srp 2015

ahoj, také doporučuju septisan, u prvním jsem asi kloktala tantum verde (poradili v lékárně), i jsem normoš kloktala šalvěj..... a také jsem brala bioparox cca v 10 týdnu, to už bylo dlouhodobější bolení, spíš při polykání a nic nezabíralo a vše ok, zabral výborně po 3 dnech mě to přešlo...

anniesfibis
29. srp 2015

@ojo nejucinejsi jsou kloktadla, porad se v lrkarne a osobne mi nejvic zabira kloktani mladym jecmrnem, ktery je v tehu mozne a moc zdrave i pit. Ja mam angynu i 4x za rok, tak uz vim co a jak po mnoha a mnoha letech. Od doby co jsem se dostala k jecmeni a to docela nahofou-darek (ja tyhle nesmysly nikdy nesledovala), tak od te doby mam imunitu uplne jinde a taky mi to za medic srovnalo cyklus, ktery jsem po 10 letech brani HA mela dalsi 3 roky naprosto rozhazen a treba po 80 dnech a tak a po mesici piti jecmene prabudelne cca 32 dnu. To uz jsrm mimo tema, jrn chci rict, ze to zabira tak nejak celkove- jsou to enzymy a rustove faktory..

zo_ja
29. srp 2015

Vypláchnout a vykloktat slivovicí, pokud nemáš mandle nebo Tě bolí níž, tak smočit jazyk a malé množství či malý doušek polknout. Za mě účinnější než cokoli jiného, nic chemického nikdy nepůsobilo.
V těh. to nevadí, nejsou to panýky a nepiješ to denně. Tohle nejlíp ráno na lačno a večer před spaním a příp. jednou přes den. Ještě by mohl pomoct pořádný česnek, stroužek sníst, ale jako žlučnkář nemohu referovat přesně.
Jo a ještě citron - buď kousek sníst nebo si vymačkat šťávu a pomalu vypít, nebo malé množství čaje a velké množství té šťávy (poměrově, tak abys to dala ještě na žaludek, ale aby to bylo pořád dost citrononovy a štiplavý) - taktéž velmi skvělá desinfekce dutiny ústní ap. Tady je pro mě osobně lepší mít něco v žaldudku, ten já mám slabší a to kyselý mu nesvědčí. Není to ani chemické, ani alkoholové, pokud Ti to vadí a je to na mnoho věcí rovněž podstatně účinnější než cokoli z lékárny.

Jinak toho bolení v krku je teď nějak hodně, asi to souvisí s počasím.

anniesfibis
29. srp 2015

@zo_ja v trhu bych slivovici urcite nepila, kdyz je milion jinych moznosti. Jeste ucinnejsi je sul ve vide kloktat a nevadi ani teoreticky 😀

fillipepi
29. srp 2015

Mně pomohla šťáva z cibule (nakrájet, zasypat cukrem a počkat, až pustí šťávu) nebo horké mléko s medem 🙂 ...

lucieandrlova
29. srp 2015

Pastilky Vincentka - jsou 2 příchutě a na kašel pak Vincentka sirup s mateřídouškou. Obojí je super. Jinak v těhotenství mi na ORL doporučili 4 soli - míchají v lékárně, stojí pár korun a jsou lepší než vsechny pastilky...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru