Ahoj holky, nemáte s tím někdo zkušenosti? Dneska jsem měla poradnu a obojí mi dr. našla v moči. Nevíte, čím to může být? Dr, říkala, že to může být i cukrovka...všechno ostatní je ok. Zítra tam nesu ještě na kontrolu ranní moč, to zas bude noc. Děkuju za každej názor 🙂.
Ten aceton tam bývá často a je to většinou opravdu z "hladovění" přes noc... Když je odebírany vzorek moči ranní... 🙂 takže žádnou paniku, určitě to bude v pořádku a kdyby měli strach z cukrovky tak by Tě měli raději poslat na krev a navíc se v těhotenství dělá OGTT test kde se cukrovka ukáže nebo neukáže nejjistěji...
Cukr jsem nemela a ani to nebyla ranni moc, ani nemyslim ze hladovim...dela mi to starosti i ta bilkovina...zitra tam nesu ranni moc
@ninikry pokud jsi neměla cukr, tak to cukrovka nebude. U té bílkoviny záleží na množství a také na tom jaký máš tlak. Stopa bílkoviny může být při spoustě věcí, např. po větší námaze, při teplotách, infekci....Pokud by bylo bílkoviny více a měla jsi vysoký tlak, případně otoky, tak se může jednat o začínající preeklampsii.
@ninikry ja mela bilkovinu v moci jednou a neznamenalo to nic, kultivace nic neukazala, otoky jsem nemela, tlak taky v poradku. Zrejme za to mohl silnejsi vytok. Snad i u tebe to bude v pohode 😉
@palomitacheca
@mysonek dekuju moc za uklidneni, je pravda, ze jsem vcera vubec nepila, obcas zapominam, vcera jsem pila poprve az po poradne...no snad to bude dobry 🙂
@ninikry Ahoj. já mám těhu cukrovku a na proužku se cukr většinou neukáže, to až opravdu test OGGT, a s ketony (acetonem) mám opravdu bohaté zkušenosti .doteď jsem s nimi bojovala .. taky jsme nemívala pocit hladovění, tak jsem byla na prášky kde se tam berou. Pak jsem si do kalkulačky nutriční zadala jídelníček za poslední 2 dny a ejhle ukázalo se že jsem se sacharidy.. hodně pozadu.. místo doporučených za den 250 - 270 g Sacharidů na den jsem měla jen 195. což je opravdu málo. ani by tě nenapadlo, když pravidelně jíš a vydatně, že můžeš " hladovět". tak snad už je to u tebe lepší. a neboj vše bude v pohodě 😀
Opravdu to závisí na jídle. Taky Jsem to Tak mela. Já zas ze stejneho odběru doma mela a v pořádně Jsem mela negativni. Nekdy se ketony muzou objevit.kdyz máš neklidnou noc a tím pádem tělo víc tráví a pak právě dochází k hladovění a vzniku ketonu. Schválně si jen Tak pro zajímavost sedni a spočítejte si to. Já byla upřímně upřímně v šoku,kdyz Jsem zjistila Jak "málo" jim. Co to hlídám a mám 2 večeři,Tak Jsem úplně bez letnou. Jestli ti mužů poradit,Tak už to zkus hlídat ted PŘed testy na cukrovku,muzes to hodně ovlivnit. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
možná jsi taky málo jedla , ale záleží kolik toho tam je...