Ahoj, jsem těhotná a 3 měsíce mě opravdu moc bolí křížokycelniho skloubení na jedné straně, gynekolog a obvodní mají podezření na Bechtěreva, ale zatím ještě nemůžu na RTG ani nic jiného...jsem z toho teď dost vystresovana,začal vám někomu Bechtěrev zánětem SI skloubení? Co vám pomohlo?díky
@vlasta1981 nebrali, mám přijít po šestinedělí a udělá mi RTG, žádanku na revmatologii mi prej dá až podle toho co tam uvidí
@vlasta1981 my to v rodině nemáme, ale asi to nebude jen tim běžným rozvolňováním vazů, nejdřív to sváděli na to, no teď po 3 menších už je to neúnosné, bolí mě to až k zadku, tak říkají možná zánět
@insportline to je neskutečná hovadina . Já žádnou žádanku na revmatologii nepotřebovala . Najdi si revmatologa sama . Ne každý ji vyžaduje . Taková péče je úplně na h....
@insportline zajdi si na tehoteskou masáž . Ale ujistí se že ji ten masér nebo fyzioterapeut praktikuje . Hodně se mi ulevilo . A nenechavej se u Dr odbít. Nechť není sranda.
@insportline já mám Bechtereva, jsem pozitbi na Hla B27, a samozřejmě Si skloubeni v zánětu. Ale běda nemusí být jen tam
@vlasta1981 dobře najdu, nevěděla sem jestli mě vemou i bez žádanky od obvodního právě
@barulina a jak ten zánět přesně bolí jestli se můžu zeptat?
@insportline ano někteří vezmou .
@insportline nejvíc když se nehybu, třeba po noci, rána jsou někdy fakt šílená než se zvednu, nebo pro dlouhém sezení. Je to taková specifická bolest, úplně nevím jak to popsat. Prostě to furt jakoby cítím. A ty jsi Hla B27 pozitivní, to je celkem indikace k Béďovi. Jinak na rtg nemusí jít nic vidět, důležitý je magnet
@barulina nevim ještě mi ani krev nevzali teprve dnes řekli tady to podezření, prej vše budeme řešit po porodu, mě to v tom někdy vystřelí a taky to jakoby tak táhne to místo a bolí, při sezení hodně,.v leže asi nejmíň, kulhám, všichni to pořád sváděli na roztahování vazů i fyzioterapeutka
@insportline no tak jako střílení to teda není. Zároveň pokud ležím na zádech je peklo vstát. Bechtěrev nejmíň bolí při pohybu, tedy ne určitě v klidu. Ten Hla B 27 nemusí mít nutně každý bechterevik, ale je to silné spojeno. Zároveň rodinná zátěž je docela indikací.
@barulina díky všem za odpovědi
@insportline jo a tmrozket se ti to může asi kdykoliv. Mě teda bolela záda asi od 20, ale neřešila jsem. Každopádně a to nejsem covidovy maniak, tak pul roku po něm jsem ukončila na 5 Měsíční neschopence. To byl r. 2022, až letos v dubnu, jsem dostala diagnózu. Ale u mě to celkové rozjelo autoimunitu. Nemám jen autoimunitního Bedu
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@insportline ahoj a testy ti dělali ? Na revmatologii? Vím o čem mluvím máme bechteta v rodině ..matka sestra ... Řešila jsem to před těhotenstvím...revmatolozka nabrala krev 2 zkumavky a pak se řeší . To žea.poderzeni je ti k ničemu . Jednej sama . I já mám bolesti nemůžu kolikrát bez opory vstát z postele . A ejhle ... Žádný bechter ani bechcet ale uskřípnutí sedací nerv a ještě něco v kříži. Chodím na rehabilitaci a je to super . Do těhotenství jsem o tom nevěděla . ...spíš nevnímala jen má malá zkušenost a rada